Ramazan Bayramı öncesi turist yoğunluğu otelcilerin yüzünü güldürdü

Mardin'de 3 günlük Ramazan Bayramı öncesi turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram tatilini tarihi ve turistik kentte geçirmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist, Mardin'de rezervasyon yaptırıyor. Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Mardin genelinde otel ve resmi pansiyonlarda rezervasyonların yüzde 80'lere ulaştığını, bayram tatili süresince turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi.

Yaz sezonunda yaşanan durgunluk bayram tatili ile birlikte yeniden canlandığını belirten Ayanoğlu, "3 günlük bayram tatili ile birlikte turist hareketliliğini beraberinde getirdi. Ramazan Bayramı'nda bölge turizmcisinin yüzü güldü. Bayramda Mardin'i tercih eden turistlerin büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen yerli turistlerden oluşuyor. Ayrıca esnafı ve vatandaşların temizlik ve çöplerin toplanma saatlerine riayet konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Seyahat acenteleri ve turların yanı sıra Mardin'in bayram tatilinde münferit olarak bir günlüğüne gelecek çok sayıda yerli turisti ağırlayacağız. Şu anda Mardin ve ilçelerinde bulunan doluluk oranı otelcilerin yüzünü güldürdü." dedi.

Artuklu Kervansaray Otel sahibi Sabahattin Evrensel ise Ramazan Bayramı'nda şehre gelecek olan yerli ve yabancı turistleri Mardin misafirperverliğiyle gelenek ve görenekleri ile ağırlayacaklarını söyledi.

Evrensel, "Bayram nedeniyle otellerde doluluk oranı bizleri sevindirdi. Yaz durgunluğunu bayram ile birlikte canlılık kazandı. Ramazan Bayramı'nda turizm acenteleri bir ay önce rezervasyonlarını yaptı. Bu yıl yaşanan yoğun turizm bayrama da yansıdı. Bayram sonrası da aynı hareketliliği bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı tatilini tarihi kentte geçirmek isteyen yerli turistlerin yoğun bir rezervazyon talepleri olduğunu ifade eden Erdoba Elegance Otel'in sahibi Müfit Gözü, "İnanç ve kültür şehri olan Mardin'de otelciler olarak Ramazan Bayramı'na hazırız. Hazırlıklarımız tamamlandı. Misafirlerimizi bekliyoruz. Bayramda yoğun bir turist akını yaşayacağız. Yaz durgunluğu bayram ile birlikte yeniden canlandı.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber