Milli Güreşçi Rıza Kayaalp memleketi Yozgat'ta davul zurna ile karşılandı

2012 Londra Olimpiyatları'nda grekoromen güreşte 120 kiloda bronz madalya kazanan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta davul zurna ile karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Belediyesi tarafından belediye önünde ''Cihan pehlivanı memleketine hoş geldin'' yazılı pankartlarla karşılanan Kayaalp'e Belediye Başkanı Yusuf Başer, çiçek takdim ederek Yozgat'ta gelinlik kızlara takılan beşi birlik altın hediye etti.

Milli güreşçi Kayaalp için Yozgat Belediyesi önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene Kayaalp ailesinin yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli güreşçinin gelmesini bekleyen vatandaşlar Kayaalp'in Yozgat'ın gururu olduğunu belirterek, "Rıza, ilimizin gururu, ülkemize madalya kazandırdığı için çok mutluyuz. İnşallah bir dahaki olimpiyatta şampiyon olur." dedi.

Rıza Kayaalpr'in annesi ve kardeşleri de aynı ifadeleri kullanarak milli güreşçi ile gurur duyduklarını belirtti. Kayaalp'in gelmesiyle onu bekleyen coşkulu kalabalık tokalaşmak için birbirleri ile yarıştı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, milli güreşçiyi tebrik ettikten sonra birlikte basın açıklaması yaptı. Milli güreşçi Kayaalp, Türkiye'ye madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi benim hedefim olimpiyat şampiyonluğuydu. Son Avrupa ve dünya şampiyonu olarak olimpiyatlara gittim. Ama yarı finalde yaptığım birkaç hata beni finalden etti. Ama buna şükür ülkeme ve Yozgat'ımıza bronz madalya kazandırdım." diyen, Kayaalp, şöyle devam etti:

"Türk kafilesinde ilk madalyayı ben aldım ve devamında da iki altın iki gümüş geldi. Bundan dolayı daha çok mutluyum tabi bizim hedefimiz her zaman en iyisini yapabilmek tabi olimpiyat şampiyonluğu da benim her zaman en büyük hedefim olarak kalacaktır. Ona ulaşabilmek içinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanmaya devam edeceğim inşallah."

Ülkede sporcunun fazla yetişmediğini söyleyen Kayaalp, "Ülkemizde şampiyon sporcu az yetişiyor. Olimpiyatlarda aldığımız madalya sadece 5 tane ve bunun biri de Yozgat'tan, Yozgat halkının içinden yetişmiş bir sporcudan bu açıdan da Yozgat için çok önemli bence. Tabi Yozgat'ta daha nice şampiyonlar yetişeceğinden ben eminim." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de milli güreşçinin Türk'ün gücünü dünyaya gösterdiğini söyledi. Başkan Başer, "Gururumuz, yavrumuz Rıza Kayaalp memleketi Yozgat'a geldi. Yozgat Belediyesi olarak kendisini kutluyoruz. 'Türk gibi güçlü, Türk'ün sırtı yere gelmez' ifadesini bir kez daha götermiştir. Olimpiyat şampiyonluğu bekliyorduk. Kısmet yaşı çok genç, Hasbek'lerin Nasuh Akar'ların Celal Atik'lerin memleketi. Bugün de Rıza Kayaalp'lerin memleketi." diyerek, şöyle konuştu:

"Rıza'mızın ismini güzel bir caddeye vermiştik. Şimdi de bir spor salonuna ismini vereceğiz. Rıza'mızdan çok güzel başarılar bekliyoruz. Zaten kendisi dünya şampiyonu. Yozgatlı olması ve şanlı bayrağımızı göndere çektirmesi bizi ayrıca gururlandırdı. İnşallah Yozgat Belediyesi olarak kurduğumuz güreş spor kulübümüzde Rıza gibi Türkiye ve dünya şampiyonlarını yetiştirmeye devam edeceğiz.''

Rıza Kayaalp'ın Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'ndeki antrenör hocası Mustafa Başer, öğrencisi Kayaalp'ın başarılarının kendilerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini ifade etti.

Rıza'nın babası Kelami Kayaalp çok mutlu olduğunu ve oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber