TKDK Kars İl Koordinatörlüğü 5. çağrı döneminde 4 projeyi onayladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü, 5. başvuru çağrı döneminde projeleri onaylanan 4 başvuru sahibi ile sözleşme imzalayarak, bu yatırımları fiilen başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TKDK, 5. başvuru çağrı döneminde gelen projelerin incelemesini tamamladı. İncelemeler sonunda, Kars'ta toplam proje maliyeti 2 milyon 716 TL olan 4 adet proje 1 milyon 520 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı. Sözleşmeleri imzalanan 4 proje ile birlikte Kars'ta bugüne kadar toplam bütçesi 17 milyon 472 bin TL olan 10 projeye, yatırımların tamamlanmasına müteakip TKDK tarafından 8 milyon 313 bin TL hibe desteği verilecek.

İl Koordinatörlüğü'nde yapılan sözleşme imza töreninde konuşan TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, yapılacak olan bu yatırımların öncelikle proje sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bozkurt, bu yatırımlar kapsamında kurulacak olan AB standartlarındaki hayvancılık işletmeleri ve süt işleme tesislerinin yüksek miktarda ve kaliteli üretim getirisiyle il ve bölge ekonomisine ivme kazandıracağını belirtti.

Bozkurt, ?Böylelikle ulusal kalkınma plan ve programlar çerçevesinde, ülkemizin öncelikli ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanmış AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programı olan IPARD programının, göçü önlemek, tarımsal işletmelerin modernizasyonunu sağlamak, kırsal alanlardaki insanların refah seviyesini artırmak gibi amaçları gerçekleşmeye başladı.? dedi.

Halihazırda 1.2 milyar euro olan toplam IPARD program bütçesinin, olabildiğince değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, önümüzdeki günlerde çıkılacak proje çağrı ilanlarını müteakiben Karslı girişimciler, iş adamları ve yatırımcılardan daha çok projeler beklediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber