Çadırda eğitim gören deprem çocuklarından SBS başarıları

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından çadırda eğitim gören 182 çocuk SBS sınavlarında başarı gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciş depremi öncesinde, ilçede Erciş Öğretmenler Derneği'nin çalışmaları sonucu açılan 5 okuma salonunda 400'ü aşkın öğrenci SBS kurslarına hazırlanıyordu. Ancak depremde okuma salonlarının üçü ağır hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Derslik problemine çözüm arayan öğretmenlere Kimse Yok Mu Derneği dev bir çadır okuma salonu kurdu. 10 çadır derslikten oluşan salona ilgi o kadar arttı ki, 6. 7. ve 8. sınıf öğrenci sayısı 800'ü aştı. Erciş Kaymakamlığı da konteyner derslikler yaptırarak sıkıntının çözülmesine destek oldu.

Okuma salonlarına devam eden öğrencilerin 12'si fen lisesi, 35'i anadolu öğretmen lisesi, 83'ü anadolu lisesi, 29'u anadolu sağlık meslek lisesi, 23'ü anadolu imam hatip lisesine girerek büyük başarı elde etti.

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mustafa Avcı, bu başarıdan dolayı çok memnun olduklarını bildirdi ve derneğin gelecek yıl iki okuma salonunu daha faaliyete geçireceğinin müjdesini verdi. Bu salonların fakir öğrenciler için hayati önem taşıdığını kaydeden Avcı, "Bu kurslardaki öğrencilerin bütün ihtiyaçları hayırsever işadamları tarafından karşılanmaktadır. Öğretmenler ücretsiz olarak ders anlatmaktadırlar. Erciş Kaymakamlığı da bize çok yardımcı oldu. Gelecek sene bin öğrenciye okuma salonlarında ücretsiz SBS kursu vereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber