Mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okumak isteyenler sınavdan geçirildi

Adana'da Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklarda Kur'an-ı Kerim okumak isteyenler sınavdan geçirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabirlerde Kur'an okumak için gelen kişiler sabah saatlerinden itibaren Asri Mezarlık'ta hazır bekledi. Mezarlık imamları Musa Teke ve Cumali Karabulut'un önünde sıraya geçen hocalar sınav heyecanı yaşadı. Kur'an?ı Kerim'i yüzünden doğru okuyanlara yaka kartı verilirken, başarılı olamayanlar özel güvenlik ekipleri tarafından elendi. Sınavda kıratı düzgün olmayanların imamları ikna çabaları gözden kaçmadı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, mezarlıkta vatandaşın kabir ziyaretlerini huzur ve güven içinde gerçekleştirmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Her bayram öncesi olduğu gibi yine izinsiz ve tilavete uygun Kur'an?ı Kerim okumayan 'sahte hocaların' önüne geçmek için sınav düzenlediklerini hatırlatan Yiğenoğlu, amaçlarının kabir ziyaretlerinde Kur'an Kerim'in doğru bir şekilde okunmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Halkın dini ve vicdani duyguları ile oynanmaması için önlemleri artırdıklarını dile getiren Yiğenoğlu, ?Bütün kutsal bayramlarda bu sınavı yapıyoruz. Bu çalışmamız faydalarını da görüyoruz. Art niyetli kişilere karşı caydırıcı oluyor. ?Sahte hocaların' mezarlıklara gelme oranı düşmüştür. Kur'an?ı kıratına göre okuyanları seçip, yaka kartı veriyoruz. Mezarlık ziyaretine gelen insanlar yaka kartı olan hocaları tercih etsin." dedi.

Mezarlıklarda bayram sürecince denetimlerin süreceğine dikkat çeken Kamil Yiğenoğlu, halkın olumsuz bir durum gördüklerinde en yakın güvenliğe veya idareye bildirmelerini istedi. Sahte hocalara karşı özel güvenlik ekiplerinin kontroller yaptığını anlatan Yiğenoğlu, kabirlerde Kur'an okumak isteyenlerin sayısında azalma olduğunu sözlerine ekledi.

Kabirlerde yakınlarına Kur'an okumak isteyenlere yardımcı olmak için mezarlığa geldiğini belirten Ümit Elter ise yapılan sınavı yerinde bir girişim olarak değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber