Yaşlı kadın 100 bin lirayı kaptırdı

Bursa'da 75 yaşındaki bir kadın 40 yıldır biriktirdiği paraları dolandırıcıya kaptırdı. Yaşlı kadının emniyette verdiği ifadeyse ibretlik cinsten.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Osmangazi ilçesi Fuat Kuşçuoğlu Caddesi üzerinde ikamet eden bir bayanın ev telefonunu kimliği belirsiz bir kişi aradı. Telefondaki dolandırıcı yaşlı kadına, "Ben emniyet müdürüyüm. Şu anda ailenin hayatı tehlikede. Ailenin hayatının kurtulması için bize 100 bin TL göndermen lazım" dedi. Bir anda korkuya kapılan yaşlı kadın bankaya gitti ve dolandırıcının verdiği hesaba 40 yıllık birikimini gönderdi. Kendisini uyaran baka görevlilerine de sert çıkan yaşlı kadın, "Para benim değil mi? Siz ne karışıyorsunuz" diye azarladı. Yaşlı kadın daha sonra konuyu eve gelen oğluna anlattı. Kadının oğlu olayı duyunca çok oldu ve karakola koştu.

Karakolda yapılan incelemede dolandırıcıların 100 bin TL'yi hesaptan çektiği anlaşıldı. Dolandırıldığı anlayan kadın ise 400 yıllık birikimini bir anda dolandırıcılara kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı.

EMNİYET UYARDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü telefon dolandırıcılarının kendilerini savcı, emniyet müdürü, polis olarak tanıttıklarını, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı. Emniyet, "Cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan ve herhangi bir suça karıştığınızı söyleyen, sizi suçtan kurtarmak için de kontör talep eden kişilere inanmayınız. Telefonda kendisini banka görevlisi olarak tanıtan sizden hesap ve kimlik bilgilerinizi isteyen şahıslara inanmayınız" şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber