Türkiye, orman yangınlarında en tehlikeli döneme girdi

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, yangınlarda en tehlikeli döneme girildiğini belirterek, personelin alarm durumunda bulunmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtulmuşlu, video konferans yolu ile daire başkanları ve bölge müdürlerine dikkatli olmaları talimatı verdi. Ramazan Bayramı müddetince alınmasını gereken tedbirleri sıralayan Kurtulmuşlu, şunları dile getirdi: "Yangında en tehlikeli döneme girildi. Bu nedenle bu bayram müddetince ilgili personel zorunlu olmadıkça görev alanı dışına çıkmamalıdır. Başta Bölge Müdürü, İşletme müdürü ve şefleri ile görevi arazide yangınla ilgili, koruma ile ilgili personelin bu bayram da fedakârlık yapmalarını bekliyorum. Halkla, görevi başında olan personeli dolaşarak, bu tatili değerlendirmenizi talep ediyorum." Personelin sürekli ulaşılabilir olmasını isteyen Kurtulmuşlu, "Tüm personelin cep telefonları, izinde olanlar dâhil, 24 saat açık olmalıdır." dedi.

Zararlı böceklere de dikkat çeken Kurtulmuşlu, şu uyarıyı yaptı: "Ormanların nasıl yanmasına müsaade etmiyor isek, böceğine, hastalığına, çökmesine de müdahale etmeliyiz. 'Burası Milli Park alanı müdahale edemeyiz' anlayışını değiştirmeliyiz. Ağaç olan, orman olan her alanda gereken çalışmaları yapmak görevimiz. Bozuk mera alanlarını tespit ederek, valiliklerle koordine edelim ve bu alanları ağaçlandıralım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber