Vali Coş, bayram ziyaretlerine şehitlikten başladı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Asri Mezarlık'daki Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Müftüsü Arif Gökce ile askeri erkanın da katıldığı programda Coş, şehit kabirlerine karanfil bırakıp, ailelere başsağlığı diledi. Şehit ailelerine bir isteklerinin olup olmadığını soran Vali Coş, şeref defterini imzaladı. Müftü Arif Gökce ise Kur'an?ı Kerim okuyup, ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti.

Ramazan Bayramı ziyaretlerine öncelikle şehitlikten başladığını ifade eden Coş, ?Vatanın bütünlüğü uğruna şehit düşenler bu milletin gözbebekleridir. Şahadet mertebesine erişen şehitlerimizi hayırla anıp, yakınlarına ?iyi bayramlar' dileme imkânı bulduk.? dedi. Ülkenin huzur ve güven içinde kutlayacağı bayramda şehitlerin büyük hissesinin bulunduğunu vurgulayan Hüseyin Avni Coş, ?Bundan dolayı şehitlerimize şükran borçluyuz. Şükran duygularımızı ifade etmek için geldik. Bayram ziyaretlerine şehit ve ailelerinden başlayarak, onlara verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koymaya çalıştık. Ruhları şad olsun.? diye konuştu.

Adana Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt ise bürokratların şehitlik ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Tüm katılımcılara teşekkür eden Kunt, son günlerde gelen şehit haberleriyle acılarının daha da büyüdüğünü dile getirdi. Tekrar tekrar aynı acıları yaşadıklarını anlatan Kunt, ?Terörün artık bitmesini temenni ediyoruz. Devlet büyüklerinin buna bir çare bulacaklarına inanıyorum. Çocuklarımız uğruna şehit düştükleri bayrak ve vatanımız daim olsun. Biz ağladık, başka anneler ağlamasın.? şeklinde konuştu.

14 yıl önce Hakkari Çukurca'da şehit olan İlyas Çulha'nın ablası Elif Çulha yıllardır aynı acının sürdüğünü, hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Anne ve babasının kardeşinin acılarına daha fazla dayanamayarak vefat ettiğini anlatan Çulha ?Şehidimiz bize kaldı. Elimizden geldiğince onun hatırasına sahip çıkıyoruz. Rabbim bu acıyı kimseye vermesin. Bir abla olarak her gün bu üzüntüyü yaşıyoruz. Ama elimizden bir şey gelmiyor.? diyerek gözyaşı döktü. Ağabey Mehmet Çulha, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mutlaka terör belasının üstesinden geleceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber