Bakan Şahin: Koruyucu aile sistemini Bakanlar Kurulu'na göndereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, koruyucu aile sisteminde yönetmeliği değiştirdiklerini belirterek, ''O çalışmayı tamamladık, bayramdan sonra Bakanlar Kurulu'na göndereceğiz'' dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep temasları kapsamında 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, burada barınan çocuklarla görüşüp, bayram harçlığı dağıttı.

Merkezde karşılaştığı ve YGS'ye girdiğini belirten bir çocuğun, ''Sınava girdik de, torpil bekliyoruz ama olmadı. Arkamızda Fatma Şahin Bakanımız olduktan sonra sırtımız yere gelmez dedik'' sözleri, Bakan Şahin ve beraberindekiler arasında bir süre gülüşmelere neden oldu.

Bakan Şahin, annesi Perihan Kıymık'ın rahatsızlığını öğrenip, geçmiş olsun dileğinde bulunan çocuklardan da dua etmelerini istedi.

-Çocuk yuvasını ziyaret etti-

Daha sonra çocuk yuvasına geçen Şahin, buradaki çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, yurtlarda kalan çocukları mümkün olduğu kadar ailelerinin yanına vermeye çalıştıklarını söyledi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle çocuğunu bırakmak zorunda kalan ailelere de mali destek vererek, çocukları kendilerine teslim ettiklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

''Bu şekilde 8 bine yakın çocuğumuzu anne ve babasıyla buluşturduk. Bunu yaparken de sistemi sürekli revize ediyoruz. Şu anda kurumlarımızın yaklaşık yüzde 35'i sevgi evine, çocuk evine geçmiş durumda. Hedefimiz 2014'te de koğuş sistemini tamamen kapatmak.''

-''Koruyucu aile sistemini önemsiyoruz''-

Bakan Şahin, bir ay sonra başlatacakları ''Koruyucu aile sistemi''ni önemsediklerini ifade etti.

Kurumda kalan çocukların fiziksel olarak artık hiç bir şeye ihtiyacı olmadığını aktaran Şahin, ancak insanoğlunun fıtratı gereği sevgiye ve şefkate ihtiyaç duyan bir varlık olduğunu dile getirdi.

Çocukların bu ihtiyacını giderebilmek için anne ve babasının yanında olması gerektiğini kaydeden Şahin, anne ve babası olmayan çocuklar için koruyucu aile sisteminin bulunduğunu hatırlattı.

Koruyucu aile sisteminde yönetmeliği değiştirdiklerine işaret eden Şahin, ''O çalışmayı tamamladık, bayramdan sonra Bakanlar Kurulu'na göndereceğiz. Büyük bir kampanyayla da korucuyu aile sistemini anlatacağız. Birçok kişi bunun tam detaylarını bilmiyor. Sanki kurumda gelip sevecek gibi algılıyor. Bunun evlat edinmeyle hiçbir farkı yok. Tek farkı hukuki anlamda miras yoluyla veya resmi olarak evlat olmuyor. Onun dışında kendi evladınız gibi evinizde bakıyorsunuz, büyütüyorsunuz. Sevginizi ve şefkatinizi veriyorsunuz, bu da çocukların ruhsal gelişimi için çok önemli'' diye konuştu.

Muhabir: Adem Yılmaz / Mehmet Güldaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber