Atakum Belediyesi'nin sel raporu, muhtarlardan destek aldı

Samsun'un Atakum ilçesinde meydana gelen ikinci sel felaketinin ardından rapor hazırlatan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, raporu Ramazan'ın son iftarında ağırladığı ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarıyla paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeye ait tesiste verilen iftarda raporun sonucunu açıklayan Başkan Burma, sel konusunda alınacak önlemlerin ve yapılacak işlerin sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

Sel konusuna 1994 yılından beri hazırladığı raporlarla, çözüm bulmaya çalıştığını belirten Atakum Belediye Başkanı Burma, konuşmasında ?Hep birlikte bu işin takipçisi olacağız. Şu an derelerin ıslahı başladı. 'Teşekkür ediyorum.' Ama bu işi ben yaşaya yaşaya öğrendim. Neler yapılacağını iyi biliyorum. Zaman zaman sizlerle toplanacağız, yapılanları da yapılmayanları da konuşup, kamuoyu ile paylaşacağız. Sel konusu ile ilgili yeni bir rapor hazırladım.? dedi.

Raporda kısaca, sel sularının kanalizasyona girmemesi, karayolları köprü ve bakslarının genişletilmesi, SASKİ büzlerinin genişletilmesi, dere yataklarının temizlenmesi gibi acil önlemlerin yanı sıra geleceğe yönelik yapılacak işlerde yeraldığını dile getiren Başkan Burma, ?İlgili makamlara bunu ileteceğim. Sizlerin de bu rapora mahallelerin sorumluları olarak yapılmasını istediğiniz şeyleri eklemenizi istiyorum. Bu halk. bunu hak etmiyor, halkın bu mağduriyetten kurtulması için ben sel konusunda alınacak önlemlerin ve yapılacak işlerin sonuna kadar takipçisi olacağım.? şeklinde konuştu.

Muhtarlar ise dere yataklarının ıslah edilmesi ve sel sularının kontrol edilebilmesi amacı ile hazırlanan raporu kabul ettiklerini ve destekçisi olacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber