Bilişimin yeni adresi Bitlis olacak

Bitlis'te bilişim alanında kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla kurs düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Eren Üniversitesi Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV), Sabancı Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) tarafından hazırlanan Bilişim Teknolojileri Meslek Edindirme Programı (BİTMEP) projesi kapsamında bilişim alanında kalifiye eleman yetiştirilmesi amaçlanan kurslar ekim ayında Bitlis'te başlayacak.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?İlk olarak 2012 yılının ocak ayında görüşmeleri yapılan bu projenin ikinci aşamasında pilot bölge olarak Bitlis seçilmiştir. Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk koordinatörlüğünde yürütülen proje ile Bitlis'in bilişim sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılanması amaçlanmaktadır. En az lise mezunu veya üst seviyede eğitim görmüş kişilere yönelik hazırlanan bu kurslar tamamen ücretsiz olup ağırlıklı olarak yazılım ve programlama üzerine eğitim verilecektir. Bu eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerin il ve bölgemizde istihdamları amaçlanmaktadır. İstihdam konusunda özellikle BETAV, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ve Bitlis Genç İş Adamları Derneği'nin ciddi katkıları olacaktır." dedi.

Rektör Doğru, ilin bilişim sektörü alanında geri kaldığını ifade ederek, "Kendi ihtiyacını il dışından temin etme yoluna gitmektedir. İlimiz bu proje sayesinde bölgenin önemli bir bilişim merkezi haline gelerek Muş, Siirt, Batman, Van gibi çevre illerimize de hizmet sunacaktır. Bu proje aynı zamanda ilimizde işsizliğe yönelik çözüm niteliğinde olup kişilerin meslek kazanarak istihdam edilmesini de sağlayacaktır.? ifadesini kullandı.

Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Çıbuk ise proje hayata geçirildiğinde ilin, bölgenin önemli bir bilişim merkezi haline geleceğini, çevre illere de mesleki yeterlilik eğitim verir hale geleceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber