Çadır kentteki Suriyeliler bayrama hüzünlü girdi, özgürlük için dua etti

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Kilis'te kurulan konteyner kentte misafir edilen Suriyeli sığınmacılar, Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konteyner kent içerisindeki camide bayram namazını kılan Suriyeliler, savaşın son bulması ve ülkelerinin özgür günlere kavuşması için dua etti. Ellerini semaya açan Suriyeliler, Beşşar Esed'e de yaptığı zulümlerden dolayı beddua etti. Tüm Suriyelilerin hüzünlü olduğu görülürken, bayramı neşeli geçiren ise her zamanki gibi çocuklar oldu. Kentteki sessizliğin aksine bayramlıklarını giyen çocuklar, konteynerlerin arasında birbirleriyle oynayarak, bayram sevincini doyasıya yaşadı.

Suriye, yaklaşık 1,5 yıldan bu yana yaşadığı iç savaştan dolayı kötü günler geçiriyor. Esed rejimi ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileler ülkelerinin özgürlüğe kavuşacağı günleri bekliyor.

Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı'nın yanında bulunan konteyner kentte kalan sığınmacılar, sabahın erken saatlerinde konteyner kent içerisindeki camiyi doldurarak, tekbirler eşliğinde namaz saatini bekledi. Bayram namazını kılan Suriyeliler, Esed'e de beddua etti. Hutbede Esed'in, çocukları öldürdüğü, kadınları dul, çocukları yetim bıraktığı, evleri yıktığı vurgulanarak; Suriye'nin özgürlüğüne kavuşması için dua edildi. Namazın ardından, birbirleriyle bayramlaşan Suriyeliler, Diyanet yetkililerin cami çıkışı dağıttığı şekerlerden aldı.

KONTEYNER KENT SESSİZ, TEK NEŞELİ OLAN ÇOCUKLAR

Konteyner kent, bayram namazının ardından ise büyük bir sessizliğe büründü. Suriyelilerin birçoğu geçici evlerinin içerisine girerken, kapı önlerinin boş olduğu görüldü. Çocuklar ise bayramlıklarını giyerek, ailelerinin aksine neşeli bir şekilde birbirleriyle şakalaşıp oynadı.

Yaşanan zulmün ülkelerinde büyük bir yıkıma sebep olduğunu söyleyen Suriyeli alim Şeyh Hasan El Ayş, ülkelerinde bulunamamanın ızdırabını duyduklarını belirtti. Ayş, "Bayramda Müslüman kardeşlerimizin yanındayız, ama kendi vatanımızda, Suriye topraklarında olmak isterdik. Ama Allah'ın emri böyle tecelli etti. Şu an burada Türk kardeşlerimizin misafiri olarak bayramı geçiriyoruz. Bütün Türk kardeşlerimize ve hükümete, bize gösterdikleri misafirlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Onlar, dinin emrini yerine getirdiler." ifadelerini kullandı.

Hamza Salah isimli Suriyeli de güzel günlerin kendilerini beklediğini belirterek, "İnşallah bizim zaferimiz yakın. Çocukları öldüren, mescitleri yıkan, hiçbir mukaddesatı tanımayan Esed mağlup olacak." diye konuştu.

İbrahim Mimar ise Esed'e beddua ederek, "Bütün İslam dünyası şu anda bayram yapıyor. Allah Esed'in belasını versin. Bizim suçumuz Müslüman olmak mı?" şeklinde konuştu. Mimar, kendilerine verdiği destekten dolayı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Halid Taiş isimli bir çocuk da Esed'in ekmek kuyruğunda bile vatandaşları öldürdüğünü kaydederek, "İnşallah bunlar onun da başına gelir." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber