Karamanlı esnaf tarım işçilerini bayramda yalnız bırakmadı

Karamanlı esnaf Ramazan Bayramı'nı memleketlerinden uzakta geçiren mevsimlik tarım işçileri ve ailelerini bayramda da yalnız bırakmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sudurağı ve Kılbasan Beldeleri ile Pınarbaşı ve Alaçatı köylerindeki bine yakın mevsimlik tarım işçisi Karaman'dan gelen esnafla hem bayram namazını kıldı hem de bayramlaştı.

Sudurağı Beldesi'nde işçilerin kaldığı çadır kentteki mescitte bayram namazını kıldıran Muhammet Akif Arısoy, bayramların 7 den 70'e herkesin birlikte zaman geçirdiği, hal ve hatırını sorduğu zaman bayram olacağını belirterek Doğu-Batı, Türk-Kürt ve Alevi-Sünni kardeşliğinin daha da güçlenmesi için Şanlıurfa ve Adana'dan gelen işçilerle birlikte olduklarını söyledi. Bayram hutbesinde Türkiye'nin huzuru için kardeşlik köprülerinin kurulmasının önemine değinen Arısoy, başta Suriye olmak üzere dünyanın dört bir tarafında akan kanın durması için dua etti.

16 YILDIR SUDURAĞI'NDAYIZ EN GÜZEL BAYRAMI YAPTIK

Sudurağı Beldesi'ndeki işçiler adına konuşan İsa Güzanlı, yaklaşık 16 yıldır bu bölgede aileleri çalıştıklarını belirterek memleketlerinden uzakta yaşadıkları bayramların ayrı bir hüznü olduğunu söyledi. Karaman esnafı ile birlikte namaz kılmalarının, onların sohbetlerini dinlemenin ve bayramlaşmanın kendilerini çok memnun ettiğini belirten Güzanlı, bu duygunun tarif edilemeyeceğini vurguladı. Çocukların da aldıkları bayram şekeri ve balonlarla mutlu olduğunu dile getiren Güzanlı, gerek iftar gerek yardım paketi vererek kendilerini Karaman'da yalnız bırakmayan esnafa teşekkür etti.

MEMLEKETİNDEN UZAKTA OLAN İNSANLARI SEVİNDİRMEK ÇOK GÜZEL

Kılbasan Beldesi Merkez Camii'nde işçilerle bayram namazı kılan KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, işçilerin aileleri ile de kaldıkları çadır kentte bayramlaştı. Kılınç, bayramın bu tür birlik beraberliklerle anlam kazandığını dile getirerek ekmek parası için memleketlerinden uzak insanları mutlu etmenin, sevindirmenin farklı bir duygu olduğunu dile getirdi.

Karaman'ın Alaçatı köyünde kalan 50 mevsimlik tarım işçisini bayramda yalnız bırakmayan Yaşar Aşır ile Ömer Ali Kurt da yaptıkları açıklamada işçilerle kısa süre de birlikte olmalarının, onlarla bayramlaşmalarının, çocuklara şeker dağıtmanın kardeşlik köprülerinin sağlamlaşmasında çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber