Konteyner ve çadırkentte buruk bayram

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kilis'teki konteyner kent ile İslahiye ilçesindeki çadırkentte kalan Suriyeliler, vatanlarından uzakta bir bayram geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

Kilis'teki konteyner kentte kalan Suriyeliler, bayram namazını tesisteki camilerde kıldı. Camiden çıkan Suriyelilere yetkililer tarafından şeker dağıtıldı.

Suriyelilerle birlikte bayram namazı kılan Kilis Konaklama Tesisleri Müdür Yardımcısı İhsan Eray, sığınmacılarla bayramlaştı.

Ülkesinde reklamcılık yaparken olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Kilis Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu'na yerleştirilen Muhammet Abu Cemil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı bir ülkede bayramı kutladıklarını söyledi.

Türkiye'de gereken saygıyı gördüklerini ifade eden Cemil, ''Yemeğimiz geliyor, çocuklarımızın bakımını yapıyoruz, doktorlar bize iyi bakıyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Bayramda bizleri üzen hastalarımız var, yaralılarımız var. Vatanımızı terk etmek zorunda kaldık ona üzülüyoruz. Ülkemizde olan olaylara üzülüyoruz'' dedi.

-İslahiye'deki çadırkent

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak sığındıkları Türkiye'de İslahiye ilçesindeki çadır kente yerleştirilen Suriyeliler de bayramı vatanlarından ayrı karşıladı.

Bayram dolayısıyla çadır kentte bir araya gelen bazı Suriyeliler, ellerinde Türkiye ve Suriye bayrakları ve üzerinde ''Türkiye devletine ve halkına teşekkür ederiz'', ''Türkiye ve Suriye halkı kardeştir'' yazılı dövizlerle Türkiye lehine, Beşşar Esed aleyhine sloganlar atarak çadır kentte gösteri yaptı.

Mesleği şoförlük olan ve 5 kişilik ailesiyle Halep'ten Türkiye'ye gelen İbrahim İzzettin (42), bayramla ilgili görüşlerini aktarırken, Ramazan Bayramı'nın vatanından ayrı mutlu geçmediğini söyledi.

Bayramın kendilerine hayırlar getirmesini dileyen İzettin, Türkiye halkından memnun olduklarını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

Ahmed Muhammed Zerbu ise kendileri için asıl bayramın Esed'in düşürülmesi olduğunu kaydetti. Türkiye hükümetinin kendilerini kucaklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Zerbu, Beşşar Esed'e beddua ettiklerini söyledi.

Suriye'nin İdlip kentinden kocası ve iki çocuğuyla Türkiye'ye sığınan Ayyuş Şaa da bir oğlunu olaylarda hayatını kaybettiğini ağlayarak anlattı.

Çadır kentte bayramı aileleriyle birlikte geçiren Suriyeli çocuklar ise ülkelerini özlediklerini ve Suriye'de bayramın kendileri için daha iyi geçtiğini söyledi.

Bu arada çadırkentte kalan Suriyeliler, akrabalarıyla telefonla iletişim kurmaya çalıştı. Bayram öncesinde Suriyelilere bayram şekeri dağıtıldığı öğrenildi.

Güvenlik güçleri de bayramı, görev yaptıkları çadırkentte karşıladı.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber