Astsubay baba, en zor selamını şehit oğlu için verdi

Şırnak'ta, terör örgütü PKK'nın döşediği mayına basarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, memleketi Eskişehir'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin, hava astsubay olarak görev yapan babası Yılmaz Yıldırım da hayatının en zor selamını şehit olan oğlu için verdi.

Görevli olduğu Şırnak'ta arazi taramasında terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayına basarak hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, son yolculuğuna tekbirlerle uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin annesi Sevgi Yıldırım, oğluna seslenerek, ?Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağım. Kanın yerde kalmayacak. Sen rahat uyu? dedi. Annenin gözyaşlarını ise diğer oğlu Utku Yıldırım sildi.

Şehit Astsubay için cenaze töreni Reşadiye Camisi'nde kılındı. Cenaze törenine Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Kazım Kurt, Ruhsal Demirel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Erdal Caferoğlu ile binlerce Eskişehirli katıldı.

Şehidin cenaze töreninde anne Sevgi Yıldırım ile baba Yılmaz Yıldırım ile şehidin kardeşi Utku Yıldırım'a cenaze töreninin en önünde yer ayrıldı. Anne Sevgi Yıldırım'ın oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak, ?Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağım. Kanın yerde kalmayacak? diye seslendi. Baba Yılmaz Yıldırım'da oğlu için en zor asker selamını verdi.

Düzenlenen cenaze töreninin ardından, şehidin cenazesi silah arkadaşlarının omzunda top arabasına kadar taşındı. Bu sırada binlerce Eskişehirli ?Kahrolsun PKK', ?Türkiye bölünemez' sloganlarıyla teröre lanet okudu. Şehidin cenazesi bir süre top arabasında götürüldü. Daha sonra top arabasından alınan şehidin cenazesi ambulansa konularak, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber