Şehidi 5 bin kişi uğurladı

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü'nde şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Seyhan'ın cenazesi memleketi Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler Mahallesi'ndeki babasının evine son kez getirilen Seyhan'ın cenazesini gören annesi Nebahat Seyhan baygınlık geçirdi. Seyhan'a sağlık görevlileri müdahale etti. Yakınlarından helallik alınması ardından Seyhan'ın cenazesi törenin yapılacağı Merkez Ulu Camii'ne getirildi. Törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Törene katılanlar cenazenin camiye getirilişi sırasında alkışladı. Şehidin cenaze namazı İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından kıldırıldı. Sinanoğlu, cenazenin alkışlarla değil dualarla uğurlanmasını istedi. Törende şehidin eşi Gül Seyhan ise metanetli göründü. Tören sırasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, hepimiz Yusuf'uz', 'Yusuflar ölmez', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz, hepimiz Yusuf'uz', 'İmralı'yı alacağız, Apo'yu asacağız' diye slogan attı. Şehit cenazesi daha sonra götürüldüğü Kırıkhan Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber