Çanakkale geçilemedi

Saatlerce feribot kuyruğu bekleyen vatandaşlar isyan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından vatandaşlar yine yollara düşerken, Çanakkale-Eceabat arasında sadece 2 feribot çalıştıran GESTAŞ İskelesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce feribot kuyruğu bekleyen vatandaşlar isyan etti.

Arife gününde Eceabat iskelesi önünde yaşanan uzun kuyruk, bu kez ters istikamette Çanakkale'de yoğunlaştı. Bayramın son gününde İstanbul'a dönmek üzere yola çıkan tatilciler, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir iskeleleri yönünde uzun kuyruklar oluşturdu. Uzayan kuyruklar nedeniyle GESTAŞ'a ait iskele alanına sığmayan araçlar, caddelere taştı. Polis ekipleri araçları depolamak amacıyla, Cumhuriyet Bulvarı, Yalı Caddesi, Fetvahane Sokak ile Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapattı. Buna rağmen uzayan kuyruk, şehir trafiğini olumsuz etkiledi.

Çanakkale-Eceabat arasında çalışan feribot sayısı 2'ye düşürülünce uzayan kuyruk, vatandaşları da isyan ettirdi. Sürücüler, her bayram yaşanan bu sıkıntının tekrar etmesini tedbirsizlik olarak değerlendirdi. Bu sıkışıklığın olacağı bilinmesine rağmen tedbir almayan yetkililere tepki gösterdiler.

Çanakkale-Kilitbahir arasında da 4 feribot aralıksız sefer yaptı. Ancak küçük olan bu feribotlar da yoğunluğu azaltmakta yeterli olmadı. GESTAŞ yetkilileri, bayram süresince 45 bin aracın feribotlarla geçiş yaptığını açıkladı. Son gün yoğunluğuyla birlikte bu sayının iki katına ulaşması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber