MİT'te kadın oranı yüzde 18

Haber Giriş : 22 Ağustos 2005 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, suç ve izleme faaliyetlerinin globalleşmesi karşısında personel politikasını değiştirdi. Bu değişiklik sonucunda kadın çalışanların oranı yüzde 18'e yükseldi.

MİT'in WEB sitesinde personelin eğitim, yaş ve cinsiyetlerine ilişkin bazı istatistiki bilgilere yer verildi. Bu bilgilere, istihbarat görevlileri, mühendisler, mütercimler, bilgisayar uzmanları, teknikerler ve idari memurlar ile destek personeli (koruma, şoför, hizmetli) olmak üzere tüm teşkilát kadrosu dahil edildi.

Buna göre, MİT personelinin yüzde 82'si erkeklerden oluşuyor. Personelin yüzde 67.2'si üniversite, yüzde 29.1'i lise, yüzde 3.7'si ise ilköğretim mezunu. Yaş grupları açısından incelendiğinde ise MİT personelinde en kalabalık grubu yüzde 38.3'lük dilimle 26 ila 35 yaş aralığındakiler oluşturuyor.

MİT PERSONELİNE ÖZEL EĞİTİM

MİT'in internet sayfasında personele verilen özel eğitimle ilgili olarak da şöyle deniliyor :

?İstihbarat özel ya da resmi, herhangi bir eğitim kurumunda öğretimi yapılamayan tek konudur. Bu nedenle, Milli İstihbarat Teşkilátı Müsteşarlığı'na giriş sınavında başarılı olan gençler, adaylık safhasında MİT Eğitim Merkezi'nde 23-24 hafta süreli temel eğitime alınmaktadır. Temel Eğitim, iyi bir istihbaratçıda bulunması gereken niteliklerin ve becerilerin, adaylara kazandırılmasına yönelik olarak, teorik ve pratik alanda yapılmaktadır. Eğitim, MİT'in değişik konu ve kademelerinde uzun yıllar görev yapmış, bilgi ve becerisi yüksek kadrolar tarafından verilmektedir.'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber