Kapatılan vakıflar 'iade' bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cüneyt Ateş - Ferhat Demircan - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 28 Şubat sürecinde kapatılan vakıflara mallarının iadesi ile ilgili açıklamasından sonra kapatılan vakıfların yöneticileri de konuyla ilgili kanun çıkmasını bekliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre, çeşitli gerekçelerle kapatılan ve mal varlıkları kuruma geçen vakıflar arasında; Milli Gençlik Vakfı, Zehra Eğtim ve Kültür Vakfı, Dünya Spastik ve Ortopedik Özürlüler Vakfı, Zöhre Ana Ali(va) Sosyal Hizmet Vakfı, Sahabe Eğitim ve Kültür Vakfı, Davet Eğitim, Kültür ve Kardeşlik Vakfı, Gebze Hizmet Vakfı, İslami Dayanışma Vakfı ve Polatlı Eğitim ve Kültür Vakfı bulunuyor.

Milli Gençlik Vakfı'nın son genel başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bizim beklentimiz, vakfın hem tüzel kişiliğinin hem de mallarının iadesi'' dedi.

Vakıflara geçen 150'den fazla gayrimenkullerinin bulunduğunu belirten Tonguç, hükümetin ne tür bir hazırlık yapacağını bilemediklerini, ancak kararın doğru olduğunu ifade etti.

Vakıf mahkeme kararı ile kapatıldığı için açılabilmesi için kanun gerektiğinin altını çizen Tongüç, bu düzenlemenin ardından yasal olarak vakfın tekrar açılabileceğini belirtti.

Tongüç, MGV'nin sadece Türkiye'de değil, dünyada da birçok başarılı çalışma yaptığını ve yurt dışında da hala hatırlandığını kaydetti.

-Vakfın itibarının verilmesi mutlu etti-

Zehra Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Zekeriya Özbek, kapatılan Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı'nın itibarının geri verilmesinden son derece mutlu olacaklarını belirtti.

Özbek, ''Sadece vakıfların değil, 28 Şubat dolayısıyla ordudan atılan subayların, üniversitelerden ayrılan öğretim görevlilerinin de haklarının iadesi söz konusu. Bu güzel bir şey, adil olan bir idarecinin yapması gerekenler arasında'' dedi.

Zekeriya Özbek, vakfın 25 kadar gayrimenkulünün kurumda olduğunu da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber