Bursalı gençlerden dünya barışına katkı

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Romanya'da düzenlenen 'Sporlar ile Sınırları Yıkmak' konulu projede Türk kültürünü tanıtarak dünya barışına destek oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinden Furkan Öksüz, Fırat Başlar, Seyhan Merkit, Tugay Cengiz, Burak Fırtına ve Kübra Sarıay, AB Gençlik Programları kapsamında Romanya'nın Curtea de Arges şehrinde Association of Turism and Ecology "Caltun" Club Unesco'nun ev sahipliğinde yapılan 'Sporlar ile Sınırları Yıkmak' isimli proje görev aldı. Projeye ev sahibi Romanya'nın yanı sıra Türkiye, Portekiz, Slovakya ve Polonya'dan toplam 30 genç katıldı. Katılımcılar atölye çalışmalarında kendi ülkelerine ait en yaygın ve geleneksel spor dalları hakkında diğer ülkelere bilgiler veriyor.

Romanya'da düzenlenen basın toplantısında proje hakkında bilgiler veren Romanya ekibinin lideri Andreea Marin, AB Gençlik Programları kapsamında düzenlenen projenin ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele ederken, dünya barışına da katkıda bulunduğunu söyledi. 5 farklı ülkeden 30 gencin bir araya geldiğini hatırlatan Marin, "Katılımcılar gençlik merkezindeki dezavantajlı çocuklarla birlikte çeşitli dans çalışmalarında bulunacak ve o çocuklara dans etmeyi öğretecek. Ayrıca projede çeşitli konularda oturumlar, dağ gezisi ve doğa yürüyüşü, takım kurma ile buz kırıcı ve hareketlendirici oyunlara yer verilecek" dedi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile uzun yıllardır ortaklık gerçekleştirdiklerini de ifade Marin, katkılarından dolayı Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür etti.

Türkiye ekibinin lideri Fırat Başlar ise Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri olarak Romanya'da Türkiye'yi temsil etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. AB Gençlik programları kapsamında yapılan projeler sayesinde, kültürlerarası etkileşimin sağlam temeller üzerine oturduğunu söyleyen Başlar, Avrupa'da önyargıları kırılmış yeni bir neslin yetiştiğini söyledi. Gençlik Meclisi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başlar, "Yerel demokrasinin gelişmesi, gençlerin karar mekanizmalarına katılması amacıyla kentimizde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca uluslararası çalışmalara da katılarak kültürlerarası diyaloglun pekişmesi adına adımlar atıyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından katılımcılar Curtea de Arges şehrinde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber