Eroğlu: Türkiye'de iki kişiden biri benim getirdiğim suyu kullanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, büyük düşünmeyen milletlerin tarih sahnesinden silineceğini belirterek, ''Türkiye'de iki kişiden biri benim getirdiğim suyu kullanıyor ya da sudan elde edilen elektrikle fabrikasını çalıştırıyor. 43 milyon vatandaşa su getirdik, her yerden suyumuz akıyor. Artık, büyük düşünme dönemi. Biz büyük düşünüyoruz. Hedefimiz, 2023'te dünyada en büyük 10 ekonomi arasına girmektir'' dedi.

Bakan Eroğlu, Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban beldesinde, Serban Göleti ve Sulaması, Serban Taşkın Koruma, Kınık Köyü Taşkın Koruma, TOKİ Tarımköy 55 konutun toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bayramda şehit acılarının yaşandığını ve Afyonkaharisar'da da bir şehidin bulunduğunu anımsatarak, ''Şehitler sayesinde bayrak göklerde dalgalanıyor. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, hükümetimiz ne gerekiyorsa yapacak'' diye konuştu.

''Şehitlerimiz vatan için canlarını feda ettiler, biz de onlara layık olmak için gece gündüz çalışacağız'' diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

''Dünyada yoktur ki, bir bakan benim kadar tesis açsın...2000'i geçti. Yalnızca İstanbul'da 600 tane tesis açtık, DSİ'de açtığımız tesis sayısı bin 128. Bizden önceki hükümet döneminde DSİ'de 8,5 katını harcayarak 9 tesis açmışlar. Türkiye'nin en yüksek barajını yaptık. 206 barajı bu ülkeye kazandırdık, 11 milyon dekar araziyi modern sulama tesisine kavuşturduk. Türkiye'de iki kişiden biri benim getirdiğim suyu kullanıyor ya da sudan elde edilen elektrikle fabrikasını çalıştırıyor. 43 milyon vatandaşa su getirdik, her yerden suyumuz akıyor. Artık, büyük düşünme dönemi. Bu asırda büyük düşünmeyen milletler tarih sahnesinden silinecektir. Bizim de hedefimiz var, büyük düşünüyoruz. Hedefimiz 2023'te dünyada en büyük 10 ekonomi arasına girmektir.''

-''Türkiye büyüktür, güçlüdür, daha da güçlü olacak''-

Türkiye'nin dünyanın en stratejik merkezi konumunda bulunduğuna dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

''Bu topraklarda ayakta kalmak için güçlü olmak gerekir. Bu toprakları işgal etmek için herkesin gözü üzerimizde. Bu coğrafya, dünyanın en stratejik merkezi...Enerji koridoru buradan geçiyor, dünyanın yönetileceği en önemli merkez. Bu topraklara hakim olan bölgeye hakim olur. Herkesin gözü ülkemizde, PKK'nın yaptıkları üç-beş kişinin işi mi- Arkasında hangi güçler, istihbaratlar var biliyoruz. Ancak Türkiye büyüktür, güçlüdür, daha da güçlü olacak. Onlar asla emellerine ulaşamayacaktır. Bu bayrak ve ezanların susmaması için hepimiz can vermeye hazırız. Bunu herkes bilsin.''

Serban'daki yatırımların toplam tutarının 15 milyon lira olduğunu açıklayan Eroğlu, Serban'da basınçlı sulamayla daha fazla tarım arazisinin sulanacağını ifade etti.

Vatandaşa hizmeti önemsediklerini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

''Zafer havalimanını yakın zamanda hizmete açıyoruz. İlk seferi de Brüksel'e yapacağız. Hızlı trenin temeli de atıldı, Afyonkarahisar hızlı trenin kavşak noktası olacak. 'Bütün yollar Roma'ya çıkar' diye bir söz var, biz bunu değiştirdik bütün yollar Afyonkarahisar'a çıkıyor. Daha önce bir beldeye yapılan bu yatırım, Afyonkarahisar'a yapılmamıştı.''

Afyonkarahisar'a yatırımların devam ettiğini söyleyen Bakan Eroğlu, bazı bölgelerde su ölçümlerinin yapıldığını uygun görülmesi halinde yeni tesislerin temellerini de atacaklarını vurguladı.

-Vali Balkanlıoğlu-

Vali İrfan Balkanlıoğlu da, Ramazan Bayramı'nda yaşanan terör saldırılarına değinerek, ''Bebek katili, vicdan yoksunu bunlar. Batıl bir dava uğruna çalışan, hızla büyüyen Türkiye'yi güçsüz bırakmak isteyen dış güçlerin maşaları'' dedi.

Yapılan yatırımlarla vatandaşın yüzünün artık güldüğünü ifade eden Vali Balkanlıoğlu, eskiden yatırımların temelinin atıldığını sonra da unutulduğunu ve yıllarca atıl olarak kaldığını, bugün ise temeli atılan tesisler için müteahhitlerle bitirme sürüleri konusunda pazarlık yapılarak, bir an önce faaliyete geçirerek vatandaşa hizmetin ön planda tutulduğunu bildirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise AK Parti Hükümeti'nin vatandaşlardan toplanan vergilerle hizmet vermeye devam ettiğini, ülkenin kronikleşmiş sorunlarını çözerken refah seviyesini artırmaya, vatandaşlara gelir sağlayacak projeleri hayata geçirdiğini anlatarak, ''Öncelikli sorunumuz yoksulluğu gidermek, ardından da cehaleti gidermek. Bunları başardıktan sonra dünyanın sayılı ülkeleri arasına gireceğiz'' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Vali Balkanlıoğlu, milletvekili Ürün, Serban Belediye Başkanı Mustafa Karaman, DSİ Bölge Müdürü Murat Acun, diğer protokol üyeleri ve köyün en yaşlıları Hatice Kılınç ve Ahmet gencin butona basmasıyla tesislerin ortak temeli atıldı.

Serban Göleti Sulaması Rehabilitasyonu ve taşkından koruma tesislerinin yaklaşık 8 milyon liraya mal olacağı ve 9 bin 530 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağı, faaliyete geçmesiyle üretimi artırarak çiftçiye yıllık 9 milyon 700 bin lira gelir artışı sağlamasının hedeflendiği bildirildi.

Kınık Köyü Taşkın Koruma inşaatının ise 750 milyon liraya mal olacağı bildirildi.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber