Gaziantep katliamını yapanın lakabı da bombacı

G.Antep Valisi, 9 kişinin öldüğü eylem için ?Emri PKK verdi? dedi, 2 görgü tanığı teröristi teşhis etti. Bombacı, D.Bakır nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Murat Filiz

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AHT MUHABİRİ HÜSEYİN ŞENTÜRK'ÜN ÖZEL HABERİ

Gaziantep'te 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristin Murat Filiz olduğu tespit edildi. 2 görgü tanığı tarafından fotoğraflardan da teşhis edilen teröristin, bomba yüklü aracı Gaziantep'e getiren kişi olduğu belirlendi. Örgütün sabotaj ve suikast grubunda yer alan 28 yaşındaki teröristin, 2007'de örgüte katıldığı kaydedildi

Gaziantep'teki kanlı eylemi gerçekleştiren PKK'lı teröristin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Murat Filiz olduğu tespit edildi. Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde dün gözaltına alınan 2 kişinin ise olayı organize ettiği öne sürüldü.

3 KİŞİ ?O' DEDİ

Saldırının ardından gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sürüyor. Gözaltında bulunan aracı olay yerine götüren çekicinin sürücüsü M.Ç. ile tamirci K.S., kendilerine gösterilen fotoğraflar arasından Murat Filiz adlı PKK'lının, aracı Gaziantep'e getirten kişi olduğunu belirtti. Patlamadan hemen önce aracın yanında teröristi gören bir kişi de teröristin Filiz'e çok benzediğini söyledi.

TAMİR EDEMEDİLER

Öte yandan dün İskenderun'da gözaltına alınan KCK yöneticisi M.H. ve öğretmen M.E.'nin olayı organize ettiği iddia edildi. Murat Filiz'in bu 2 kişiyle birlikteyken güvenlik kameralarınca görüntülendiği belirtildi. Aracın Urfa Siverek'te arızalanması üzerine Filiz'in temasa geçtiği dağ kadrosu, teröristi M.H.'ye yönlendirdi. Aracı tamir etmeyi deneyen M.H., başarılı olamayınca bombalı aracın çekiciyle olay yerine götürülmesine karar verdi. Bomba düzeneğini kuran kişinin ise Siverek doğumlu bir PKK sempatizanı olduğu öne sürülüyor.

?BOMBACI' DİYE ANILIYOR

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Murat Filiz, 2007'de örgüte katıldı. Dağda bomba eğitimi alan terörist, örgütün sabotaj ve suikast grubunda bulunuyor. ?Bombacı' olarak anılan Filiz, dağda başka teröristlere bomba eğitimi verdi. Haziran ayında yakalanan PKK üyesi V.K. da kendisine gösterilen fotoğraflardan Murat Filiz'i teşhis edip bombalama eylemlerine adının karıştığını itiraf etti. Polis, Filiz'in yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

PARMAK İZİ SORUŞTURMASI

Patlamayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, olayla ilgili gözaltında tutulan şüphelilerin parmak izi soruşturmasını da tamamladı. Bu kişilerin herhangi bir örgüt bağlantısına rastlanmadı.

ÇEKİCİ SÜRÜCÜSÜ:

500 lira karşılığında anlaştım, aracı istediği yere götürdüm

Çekiciyi kullanan M.Ç.'nin şunları söylediği belirtildi: ?Beni tamirci K.S. aradı. Ben de aracın bulunduğu yere geldim. Tanımadığım kişi bana babasının kendisini Gaziantep'te beklediğini ve bir an önce oraya gitmesi gerektiğini söyledi. Ben de bu kişiyle pazarlık yapıp 500 lira karşılığında anlaştım. Aracı yükleyip tarif ettiği yere götürdüm ve bıraktım.?

ŞÜPHELİ M.Y.:

Aracı bozuldu, yardım istedi

Mersin'de yakalanıp Gaziantep'e getirilen M.Y., emniyetteki ifadesinde, teröristi tanımadığını ve Diyarbakır'dan Suruç'a gelirken yol kenarında aracının bozulduğunu söyleyip yardım istediğini, telefonundan da tamirci aradığını ifade etti. M.Y.'nin şunları söylediği öğrenildi: ?Cadde kenarında park etmiş siyah bir aracın şoförü durmam için eliyle işaret etti. Bu kişi aracının bozulduğunu ve telefonu olmadığı için bir tamirci çağırmamı istediğini söyledi. Ben de kendi telefonumdan Suruç'taki oto tamircisi K.S.'yi aradım. Gelip baktı. Bu marka ve model aracı ancak servisinin yapabileceği söyledi. İsmini bilmediği bu kişi de tamirciden çekici çağırmasını istedi. Kendisini tanımıyorum.? M.Y.'ye henüz teröristin fotoğraflarının gösterilerek teşhis yaptırılmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber