Balıbey: Zorunlu bağışı bize bildirin

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kayıt parası şikayetleri yine gündeme geldi. İstanbul'daki bazı okullarda, 5 milyara varan kayıt parası istendiği belirtiliyor. İlköğretim okullarında kayıtları 1 Haziran'da başlarken, bölge dışı kayıtlar, 1 Eylül tarihinde başlıyor.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında 15 Ağustos'ta başlayan kayıtlar, 12 Eylül tarihine kadar devam edecek. İl Milli Eğitim müdrlüğü'ne kayıt komisyonlarından, zorla bağışla ilgili olarak 300'ün üzerinde şikayet ulaştı.

Alt sınır 20 milyon

Koşuyolu Reşat Nuri Güntekin gibi velilerin çok rağbet ettiği okullarda 5 milyar gibi astronomik rakamların istendiği bilgisi kayıt komisyonuna iletilirken, en çok şikayetler ise kenar semtlerdeki okullardan geldi. Veliler kaliteli olduklarını düşündükleri okullara milyarlarca lira para vererek çocuklarını kaydettirdi. Gaziosmanpaşa, Esenler, Küçükçekmece, Büykükçekmece, Fatih, Bağcılar, Beykoz, Sultanbeyli, Ümraniye gibi ilçelerde 20 ila 50 milyon arasında istenen kayıt bağışları en çok şikayete konu oldu. Seyrantepe Celaleddin Buluğ İlköğretim Okulu 2,5 milyar, Sarıgazi 60. Yıl ilköğretim Okulu ise 50 milyon istediği için kayıt komisyonuna şikayet edildiler.

Katkı paylarına devam

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, kayıt sırasında velilerden gönüllü bağış dışında ücret alınmaması için her türlü tedbiri aldıklarını, kendilerinden ücret istenen velilerin 520 05 67 numaralı telefona konuyu ilettikleri takdirde il kayıt komisyonu ve ilçe kayıt komisyonlarının ücret isteyenler hakkında kanuni sürecin başlatılacağını söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber