Zafer için Londra'ya uçtular

Avrupa ve dünya şampiyonu sporcunun yer aldığı 67 kişiden oluşan Türkiye Paralimpik Olimpiyat kafilesi Londra'da yapılacak Dünya Paralimpik Olimpiyatları'nda mücadele etmek için yola çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli sporcular diğer engellilere ?Cesaretli olun ve dört duvar arasını terk edip sokaklara çıkın. Umudunuzu hiç yitirmeyin. Çünkü umut altından da kıymetlidir.? mesajını iletti.

Londra'daki Dünya Paralimpik Olimpiyatları'nda 11 dalda yarışacak 67 sporcu Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne geldi. Burada sporcular Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç Dr. Aşkın Asan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan tarafından uğurlandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, altın getiren sporcuya 2 bin, gümüşte bin 500, bronzda ise bin cumhuriyet altın verileceğini ifade etti. Katılım konusunda büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden Baykan, madalya konusunda tahminde bulunmayacağını, fakat olimpiyatlardan daha fazla madalya ile dönmeyi beklediğini söyledi.

Milli Okçu Gizem Dinçmen, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Olimpiyatlara bu kez çok büyük bir kafile ile katıldıklarını dile getiren Dinçmen, ?Hepsi birbirinden başarılı sporcular. Büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Hiçbir şeyi eksik yapmadık. Çok çalıştık. Bunu sahaya yansıtıp başarıyla dönmek istiyoruz.? dedi.

Türkiye'deki bütün ailelerden çocuklarına spor yapmaları konusunda teşvik etmesini isteyen Dinçmen, her çocuğun kendi içinde bir potansiyel barındırdığını, önemli olanın bunu ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti.

Milli Okçu Hatice Bayar da 2010 Avrupa Şampiyonası'nda takım olarak birinci, bireysel olarak üçüncülük elde ettiğini aktardı. 2011 yılında da dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatan Bayar, ?İnşallah Londra'dan da madalya ile döneceğiz. Ama altından daha önemlisi umut. Bu umutların yeşermesi için Türk halkı ve kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Fiziksel olarak engelli olmak hiçbir şeye engel değil. Ben aynı zamanda kamuda gelir uzmanı olarak çalışıyorum. Aktif olarak da spor yapıyorum. Toplumdaki tüm engellilerin bir şekilde hayata tutunmaları, gelecekten umutlu olmaları gerekiyor. Hiçbir şeye karamsar bakmasınlar.? ifadesini kullandı.

"HAYATA SPORLA TUTUNDU"

Doğuştan iki kolu olmayan Milli Yüzücü Beytullah Eroğlu da hayata sporla tutunduğunu ifade etti. Uluslar arası dalda 6 şampiyonluğu olduğunu belirten Eroğlu şöyle konuştu: ?Londra'dan da madalya ile döneceğime inanıyorum. Benim doğuştan beri iki kolum yok. Ama ailem ve çevremdeki insanlar bunu bana hiç hissettirmedi. Sokağa çıkmaya çekinen bütün engelli insanlara sesleniyorum. Artık cesaretlerini toplayıp sokağa çıksınlar. Evde oturmakla, masa başında durmakla, dört duvar arasında hayat çekilmez. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber