Memur-Sen: Yüzde 5 zam simit-çay parası değil

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, hükümetin önerdiği yüzde 5'lik zammın, simit-çay parası bile olmadığını savunarak, "Hiç vermeyin daha iyi, adınız zam yapmadı olur" dedi. Birlik Haber-Sen üyelerinin, Memur-Sen'in toplu görüşme çadırını ziyareti sırasında konuşan Aksu, hükümetin zamların bütçeye 2006 yılında 1,6 katrilyon lira yük getireceğini söylediğini de belirtti. Aksu, "Hiç vermesinler daha iyi. Adınız zam yapmadı olur. Memurlar da bu yıl zam almayarak fedakarlıkta bulunmuş olur" diye konuştu.

"Bak postacı gelemiyor"

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Hüsamettin Şanal ise yaptığı konuşmada, 164 yıldır hizmet veren PTT çalışanlarının fiili hizmet (yıpranma) zammı beklediklerini söyledi. Yılın her mevsiminde dışarıda ve zor şartlarda çalışan posta dağıtıcılarının taşıdıkları yük nedeniyle siyatik, bel fıtığı ve menüsküs gibi bir çok meslek hastalığına yakalandığını ifade eden Şanal, "Yeter artık bunaldık. Bak postacı gelemiyor" dedi. PTT'ye yeni personel alınmasını ve ücretlerin iyileştirilmesini de isteyen Şanal, devlet memuruna verilecek en düşük maaşın 950 YTL olması gerektiğini kaydetti. Açıklamaların ardından Aksu, Şanal ve beraberindekiler, sedyeye yatırılmış "memur"u ziyaret ettiler.

ANKARA

Akay: Memur sendikaları hemen toplu görüşme masasından kalkmalıdır

BASK Genel Başkanı Resul Akay, memur sendikalarının toplu görüşme masasını hemen terk etmeleri gerektiğini savundu. Akay, "Bu masa IMF masası, bu masada oturmak konu mankenliğinden öte bir şey değildir. Maaş artışını YPK belirlemiştir. Bu masa YPK masasıdır" diye konuştu.

Masaya ortak taleplerle gidemeyen sendikaların bu anlayışla istediklerini almalarının mümkün olmadığını anlatan Akay, toplantının birinci gününün koltuk kavgasıyla geçtiğini, tutanaklara göre sendikacıların burada 3 kez özür dilediğinin açıkça görüldüğünü söyledi.

Akay, şöyle devam etti: "Bu büyüme nasıl büyümedir ki memur enflasyon artışı kadar bile zam alamamaktadır?!.."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber