Bakan Koç: Teftiş raporu Sezer'de

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınmasına ilişkin olarak, ?Teftiş raporunun içeriği söylenmez, gereği yapıldı. Rapor, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de iletildi' diye konuştu.

Bilgin'in görevden alınmasının ardından tepki olarak başlayan tiyatro bürokrasindeki istifalar sürüyor. Okuma provası başlaması gereken yedi oyundan ?Yine Bir Gülnihal'in rejisörü Ayşenil Şamlıoğlu, provaları başlatmayacağını açıkladı. Şamlıoğlu, provaları başlatmanın yönetim değişikliği sonrasında yanlış olacağını söylerken, yeni yönetimin kendisinden oyununu yönetmesini istemesi durumunda bu isteğe olumsuz cevap vereceğini ifade etti.

Devlet Tiyatrosu'ndaki tepki istifalarının ardından duayen tiyatrocular Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u istifaya çağırdılar. Devlet Tiyatrosu Edebi Kurul Başkanı Prof. Dr. Özdemir Nutku ile Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Üyesi Tuncer Cücenoğlu, ayrı ayrı yazdıkları birer basın bildirisiyle Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a istifa çağırısında bulundular. Nutku ve Cücenoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınmasına karşı Atilla Koç'un Bakanlıktan istifa etmesi gerektiğini belirttiler.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber