Bankalar caddesi esnafından yolun kapatılmasına tepki

Beyoğlu'nun en işlek bölgelerinden Bankalar Caddesi'nin yenileme çalışmaları kapsamında 60 gün süreyle araç trafiğine kapatılması, bölge esnafının tepkisini çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; İSKİ atık su ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi, modern tretuvar düzenlemesi yapılıp, özürlülere uygun hale getirilecek yollarda asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle Beyoğlu Okçu Musa Caddesi ve Bankalar Caddesi'nin 27 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 60 gün süreyle trafiğe kapatılacağını duyurdu. Beyoğlu'nun en işlek noktalarından Bankalar Caddesi esnafı, 60 günün çok uzun bir süre olduğunu söyleyerek bu durumdan çok zarar göreceklerini belirtti.

Bankalar Caddesi üzerinde çalışan döner ustası Ramazan Koçal, ?Bir iyi, bir de kötü yanı var. Burada hanları su basıyordu. Belediyemize teşekkür ediyoruz. İki aydan önce bitirirse bizim için daha iyi olur. Kötü tarafı ise trafiğe kapalı olması. Bizim için iyi olacak. 2 ay değil de 45 gün içerisinde bitirse daha iyi olur? diye konuştu.

Elektronik eşya dükkanı işleten Şahin Bader, Bankalar Caddesi'nin trafiğe kapatılmasının esnafa büyük zarar verdiğini belirterek, ?Araçlar girmediği zaman bizim park sorunumu olacak. Müşteri mal tesliminde çok zorluk çekecek. Bence şu an böyle bir çalışmaya ihtiyaç yoktu. Trafiğe kapatılırsa bu kadar esnaf yok olur gider. 5 bin tane esnaf var. Kepenkleri kapatır gider? dedi.

Caddedeki trafik yoğunluğundan şikayet eden Birol Kurtalan isimli sürücü ise, ?İş yerine mal getirip götürüyorum. Bu cadde bizim kalbimiz. 60 gün artık elle taşıyacağız. Yapılacak çalışmaların gerekli oluğunu fakat çalışma süresinden vatandaşların zarar göreceğini belirten asıl mesleği Mimar olan esnaf Ekrem Akkuş, ?Ekonomimiz açısından çok iyi şeyler olmayacağı kesin. Buradaki esnafın birçoğu ihracatçıdır. Türkiye'nin şu anda yaptığı en iyi iş ihracattır. Dolayısıyla bunu önlemiş oluyor. Mutlaka başka bir çözüm arayışı içerinde olacağız. Şüphesiz bazı şeylerin yenilenmesi gerekir. Ben de mimarım, estetiği anlayışla karşılıyorum fakat yapılan şeyler söylendiği gibi fonksiyonel, estetik olmuyor. Yine de bu bir Büyükşehir projesidir. Bir yandan da şehrin güzelleşmesi için yapılan çalışmalara saygı duyuyoruz? şekline konuştu.

Cadde trafiğine yetkililerin kalıcı çözüm bulması gerektiğini belirten Akkuş, çözüm önerilerinde bulunarak, ?İki tane şerit park halinde duruyor. Bu bir kere çağdaş bir şehircilik görüntüsü değil. Yapılacak şey nedir? Hiçbir aracın park etmezsiniz ya da otomobillerin tamamını park yerlerine alırsınız. İndirme bindirme saatleri koyarsınız. Akşam belli saatlerde yükleme, boşaltma olur. Bütün bunlar güzellik verebilir ama kaldırımları biraz genişletmek, sağ şeritte park yeri yapmak ve ikinci bir araç geçişine müsaade etmek bana göre doğru bir çözüm değil ve hiçbir zaman ihtiyaçlara cevap vermeyecektir? dedi.

Yapılacak çalışma kapsamında ilk etapta, Okçu Musa Caddesi'nin Şişhane Meydanı'ndan Şair Ziya Paşa Caddesi'ne kadar olan kısmı 60 gün süre ile araç trafiğine kapatılarak trafik akışı Büyük Hendek Caddesi üzerinden Şair Ziya Paşa Caddesi'ne dönüşle Bankalar Caddesi'ne bağlantı şeklinde sağlanacak.

İkinci etapta ise, Bankalar Caddesi'nin Şair Ziya Paşa Caddesi'nden Karaköy Meydanı'na kadar olan kısmı trafiğe kapatılarak trafik akışı yine Büyük Hendek Caddesi üzerinden Şair Ziya Paşa Caddesi'ne dönüşle Okçu Musa Caddesi üzerinden Şişhane Meydanı'na ring şeklinde sağlanacak.

Bölge 27 Ağustos Pazartesi'den itibaren araç trafiğine kapatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber