Dilek Yarımadası'nda kaçak avlananlar yakalandı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bağlı Güzelçamlı beldesi Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Büyük Menderes Deltası'nda kaçak avlanlar yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Park kapsamında bulunduğu için av yasağı bulunan Büyük Menderes Deltası'nda yakalanan avcıların ellerindeki tüm silahlara malzemelerine el konuldu. Avcıların yasak olan türleri avladıkları ve av limitlerini de aştıkları belirlendi.

Kuşadası Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, bilinçsiz ve kaçak avcılık nedeniyle nesilleri günden güne azalan kuş türlerinin tehdit altında bulunduğunu belirterek şunları söyledi: " Büyük Menderes Deltası doğal peyzajının güzelliği, yüzlerce kuş türünü barındırması, Priene, Didim ve Milet gibi önemli antik kentlere yakınlığı nedeniyle, ülkemizde kuş gözlem turizminin yapılabileceği ender yerlerden biri. Büyük Menderes Deltası'nın kuşları tüfekle değil, kuş gözlem turizminin yaygınlaşması için fotoğraf makinalarıyla avlanmalıdır.? dedi.

1994 yılında Milli Park statüsü verilerek, uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Büyük Menderes Deltası 16 bin 996 hektar büyüklüğünde önemli bir doğa alanı. Nesli tehlike altında bulunan çok önemli türlerin bulunduğu 256 çeşit kuş, Büyük Menderes Deltası'nda hem ürüyor, hem barınıyor hemde besleniyor. Kara Avcılığı Kanunu'nda avcılığın hangi kurallarla yapılacağı bilinmesine ve Büyük Menderes Deltası'nın ava kapalı bir alan olarak ilan edilmesine rağmen, kaçak avcılar ava kapalı bölgede katliamlarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber