Şırnak Valiliği'nden saldırı açıklaması

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan Şırnak Valiliği, gösteriye sızmaların olduğuna ve amaçlarının Cizreli çocukları kurşunlara hedef etmek olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'na yönelik yapılan roketatarlı saldırıya da dikkat çeken Valilik, polisin canı pahasına da olsa sağduyusundan ödün vermediğinin altını çizdi.

Cizre ilçesinde düzenlenen gösteriyle ilgili yazılı açıklama yapan Şırnak Valiliği, açıklamada, ?Saygıdeğer Şırnaklı ve Cizreli hemşehrilerim; Bayram gecesi, Şırnak il merkezinin kalbi, binlerce kişinin alışveriş yaptığı alanın ortasındaki polis merkezine 10'dan fazla roketle saldırılarak Şırnak halkı kurşunlara hedef edilerek yüzlerce kişinin ölümünün planlandığı malumunuzdur. Polisin sağduyulu, canı pahasına Şırnaklıyı koruma iradesi karanlık odakların bu hain planını boşa çıkarttı. Bugün de Cizre'de yasaklanan etkinliğe, illegal yapılarca halkımız yönlendirilmektedir ve aynı karanlık odaklar bu topluluğa sızarak Cizreli çocuklarımıza zarar vermek, hatta kurşunlara hedef ederek propagandalarına alet etmek istemektedirler. İpi kimin elinde olduğu belli olmayan esasen Cizreli'ye ait bütün demokratik hak, kurum ve seçilmişleri yok sayan bu mahfiller Türkiye'miz ve bölgemizin istikrarından da, Kürtlerle ilgili iyileştirmelerden de müthiş bir rahatsızlık duymaktadırlar. Kendi çocuklarımızın geleceği ve can güvenliği için yasaklanan bu kanunsuz toplantıya anne-babaların çocuklarının gitmemesi için gerekli duyarlılığı göstermesi önemle rica olunur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur? bilgisine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber