Şehit aileleri Şeref Günü'nde şehitliğe koştu

Şehit aileleri ve gaziler, 'Özel Şeref Günü' sebebiyle şehitliği ziyaret ederek dua etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği'nin 97. yıl dönümü ve 26 Ağustos Özel Şeref Günü sebebiyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Garnizon Komutanı'nı temsilen Bursa Merkez Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kadan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ve çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube 2. Başkanı Haşim Sivri, 1915 yılında kurulan derneğin 26 Ağustos özel şeref gününe rastlayan tek şahit ve gazi derneği olduğunu ifade etti.

Sivri şunları kaydetti: "Ramazan, bayram demeden yaralanan gazi ve şehit haberlerini aldıkça terörü, besleyenleri ve siyasi destek verenlerin hepsini lanetliyor ve kınıyoruz. Terörle mücadelede pek çok erimizi, uzman çavuşumuzu, astsubay, subayımızı, polisimizi, diplomat ve öğretmenimizi şehit ve gazi verdik. Kanlarımızla yoğrulan vatan toprağını korumak uğruna şehit olan ve yaralanan bu kahraman ve cesur insanlar canlarını büyük Türk milleti için verdi. Unutulmamalıdır ki; gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan bir milletin bağımsız bir devlet ve millet olarak varlığını devam ettirebilmesi mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, vatanın bölünmez bütünlüğünü uğruna, bizler şehit aileleri ve malul gaziler olarak üzgün ve pişman değiliz. Gururluyuz. Ulusal birlik ve bütünlüğümüz için yeni şehit ve gaziler vermekten de asla çekinmeyiz."

Konuşmanın ardından şehit aileleri ve gaziler Pınarbaşı Şehitliği'ni ziyaret etti. Oğullarının mezarlarını su dökerek temizleyen aileler, çocukları için dua okudu. Evlatları için gözyaşı döken aileler, acılarının hiç bitmediğini dile getirdi. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Şehit aileleri, Kur'an okunmasının ardından Hamitler Şehitliği'ni de ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber