Şehit annesini, oğlunun silah arkadaşı teselli etti

Şehit yakınlarının Şeref Günü, Taksim Meydanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende şehit annesi Sevim Serter duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Serter'i, oğlunun silah arkadaşı bir asker teselli etti. Her yıl 26 Ağustos'ta düzenlenen şehit yakınlarının Şeref Günü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi tarafından Taksim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene, İstanbul Şubesi Başkanı Gönül Alpaydın, şehit yakınları ve askerler katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Bir basın açıklaması yapan Gönül Alpaydın, "Terörü lanetliyoruz. Bir an önce bitmesini istiyoruz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi, bazı şehit aileleri gözyaşlarına boğuldu.

Törende, oğlu Güneydoğu'da 7 yıl önce şehit olan Sevim Serter uzun süre gözyaşı döktü. Sevim Serter, oğlu Teğmen Mehmet Serter'in silah arkadaşı bir asker tarafından teselli edildi. Uzun süre gözyaşı döken Sevim Serter'e bir yüzbaşı sarılırken, duygusal anlar yaşandı.

Şehit olan oğlunun acısının dinmediğini belirten Sevim Serter, "Oğlum Güneydoğu'da şehit olmuştu. Bu da oğlumun arkadaşı. Oğlum şehit düştü. Çok üzgünüm" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber