Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarı'na kamelya yaptırıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile Yıldızkent bağlantısını sağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı'na kamelya ve bank yerleştirmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işıklandırma sisteminden ağaçlandırmaya, yürüme yollarından çocuk oyun alanlarına ve dinlence noktalarına varıncaya kadar söz konusu bulvarda kapsamlı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki caddeyi birbirinden çeşitli ağaç ve bitkilerle de süsledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'daki ana caddelerde başlattıkları görsel değişimi Alparslan Türkeş Bulvarı ile sürdürdüklerini söyledi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yıldızkent bağlantısını sağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı'nın, bulunduğu bölgedeki trafik yükünün önemli bir bölümünü taşıdığına dikkati çeken Başkan Küçükler, aynı durumun nüfus yoğunluğu için de geçerli olduğunu kaydetti.

Erzurum'un vitrini konumundaki ana arterleri daha önce hiç yapılmamış çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamalarıyla tanıştırdıklarının altını çizen Başkan Küçükler, ?Alparslan Türkeş Bulvarı, buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra adeta sosyal bir yaşam alanı niteliği kazanacak. Aydınlatma ve süs direkleriyle akşam saatlerinde ışıl ışıl bir görüntüye kavuşan bulvarımız, yürüme ve bisiklet yollarıyla da, zengin kullanım olanaklarına kavuşturulmuş olunacak. Yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde bulvarımıza onlarca kamelyanın yanı sıra çeşitli tür ve nitelikte banklar kuruyoruz. Apartman girişlerine varıncaya kadar asfaltlama çalışması yapılan bulvarımız, aynı zamanda Erzurum'da güzel bir örneği de teşkil edecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber