İş garantili sağlık meslek lisesi

İzmir'de, sağlık sektörüne öğrenci yetiştirmeyi amaçlayan özel sağlık lisesi, öğrencilerine mezun olmadan iş garantisi veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, sağlık sektörüne öğrenci yetiştirmeyi amaçlayan özel sağlık lisesi, öğrencilerine mezun olmadan iş garantisi veriyor. Yeni açılan okulun müdürü Bekir Kocagöz, "Öğrenciler, mezun olur olmaz sağlık hizmeti veren özel ve kamu kuruluşlarında yüksek ücretle çalışma imkanı bulacaklar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Bayraklı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrenci kabulüne başladı. Sağlık sektörüne yetişmiş eleman kazandırma ve bu alandaki açığı kapatmayı amaçladıklarını söyleyen MEB Özel Bayraklı Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Bekir Kocagöz, okuldan mezun olan öğrencilerin sağlık sektöründe iyi koşullar ve yüksek ücret ile çalışma imkanı bulacaklarını söyledi.

Yeni açılan hastanelerle birlikte sağlık sektörünün hızla büyüdüğünü anlatan Kocagöz, şöyle konuştu: "Bu alanda yetişmiş eleman açığı her geçen gün artıyor. Bilindiği gibi hemşirelik günümüzün ve geleceğin en önemli mesleğidir. Sağlık sektörü çalışanları toplumda saygınlığı olan kişiler olduğu gibi sektörde iyi koşullar ve yüksek ücretle çalışma imkanı bulmaktadır. Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde okuyacak öğrencilerin mezun olur olmaz iş bulma imkanı var. Eğer eğitimlerini üniversite de devam etmek isteyenler olursa, üniversitelerin ilgili alanlarında ek katsayı ile gitme imkanı vardır."

Okullarından mezun olan öğrencilerin mezuniyet sonrası avantajlarından da bahseden Kocagöz; "mezun olur olmaz hemşire acil tıp teknisyeni ünvanı alan öğrencilerinin, hastaneler, dispanserler,hasta bakım merkezleri gibi sağlık hizmeti veren özel ve kamu kuruluşlarında yüksek ücretle çalışma imkanı bulacaklarını" söyledi

Özel Bayraklı Anadolu Meslek Lisesi'ne kimlerin kayıt olabileceğine de açıklık getiren Kocagöz;"İlköğretim okullarından bu yıl mezun olan tüm öğrenciler okulumuza kayıt yaptırabileceği gibi, Anadolu Meslek Liseleri 9-10-11-12. sınıflarında okuyan öğrenciler ile Anadolu Meslek liselerinde 9 ve 10.sınıflarda okuyanlar nakil yaptırabilir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber