Ağrı'da Kum Eleme ve Taş Kırma Tesisi krizi

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Bar-Çav Kum Eleme ve Taş Kırma Tesisi'nin kapatılması krize neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesisin sahibi Taşlıçay eski Belediye Başkanı Mustafa Çavdar, Kaymakam Murat Zadeleroğlu'nu sert bir dille eleştirerek konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.

2001 yılından beri ilçede hizmet veren kum eleme ve taş kırma tesisinin sebepsiz bir şekilde kapatıldığını iddia eden eski Belediye Başkanı Mustafa Çavdar, kaymakamın ilçede fevri hareket ettiğini iddia etti. Tesislerinin sebepsiz bir şekilde mühürlendiğini ifade eden Çavdar, "15 personelimizi işten çıkarmak zorunda kaldık. Günlerce kaymakamlığa giderek Kaymakam Bey'le görüşmeye çalıştık, ancak kendisi bizimle görüşmek istemedi. Ağrı'ya yaptığımız şikayetler sonucu Kaymakam Bey İl Özel İdaresi'ne çevre köylerin arazisine zarar verdiğimizi belirten yazı göndermiş. Bu tabi ki gerçek dışı bir ifadedir" dedi.

Yıllardır hizmet veren bir tesisin bugüne kadar hiç kimseye zarar vermediğini savunan Mustafa Çavdar, "Eğer zarar veriyorsak yıllardır bir çok kişi bizden şikayetçi olurdu. Eğer böyle bir şey olsa bile Kaymakam Bey neden bizimle görüşmüyor? Neden bir açıklama bile yapmaktan kaçınıyor? Bu bir devlet adamına yakışmıyor. Konuyu yargıya taşıdık. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

İlçenin tek tesisinin kapatılması nedeniyle ilçe halkının çevre ilçeler ve il merkezine giderek kum getirmek zorunda kaldığını dile getiren Çavdar, "Burada 40 liraya alınan kum il merkezinden buraya gelene kadar 140 lira oluyor. Dolayısıyla bizimle beraber Taşlıçay halkı da cezalandırılmış oldu. 15 aile işsiz kaldı. Kaymakam Zadeleroğlu kendi fevri davranışı ile hepimizi cezalandırmış oldu" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili basın mensuplarını makamına kabul etmeyen Kaymakam Murat Zadeleroğlu, sekreteri aracılığıyla konunun yargıda olduğunu ve açıklama yapmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber