7 bin 250 öğrenci Kuran-I Kerim öğrendi

Yalova Müftüsü Hıdır Bayrak, il genelinde 170 cami ve 40 kursta yürütülen Kuran Kurslarında toplam 7 bin 250 öğrenciye Kuran-ı Kerim eğitimi verildiğini söyledi. Bayrak, "Bu yıl çok başarılı bir eğitim dönemi geçirdik" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 18 Haziran tarihinde başlayan ve kesintisiz olarak 17 Ağustos tarihine kadar süren Yaz Kuran Kursları başarıyla tamamlandı. Kurslarla ilgili bilgi veren Yalova Müftüsü Hıdır Bayrak bu yıl kursların başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Yoğun talep nedeniyle bazı camilerde çift tedrisat şeklinde eğitim yapıldığına da dikkat çeken Bayrak, "Yalova'da bu sene Kuran Kurslarımız camilerimizde devam etti. İl merkezi ve ilçelerde 170 camide yaz kursu açtık. Öte yandan 40 Kuran Kursunda da bu çalışmalarımız sürdürüldü. Bazı camilerde yoğunluktan dolayı çift tedrisat eğitimler yaptık. Bu yıl 18 Haziran'da başlayarak 17 Ağustos tarihinde sona eren kurslarımızda toplamda 7 bin 250 öğrencimiz eğitim aldı. Öğrencilerimizi 3 kur üzerinde eğitime aldık. Öğrencilerimize bilgisayarlı eğitimde verildi. Biz Kuran Kurslarımızda bu yıl öğrencilerimizin spor faaliyetlerinden geri kalmamaları için bu yönde de çalışmalar yaptı. Öğrencilerimizin eğlenerek kursları tamamlamalarını sağladık. Bu yıl çok başarılı bir Kuran Kursu dönemi geçirdik" dedi.

Bu yıl 4+4+4 olarak devreye giren 12 yıllık kesintisiz eğitim programı kapsamına alınan Peygamberin Hayatı ve Kuran derslerini verecek eğitimci sıkıntısı yaşanması halinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne desteğin söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine ise Bayrak, "Okullarda Nebiyi Siyer ve Kuran dersleri devreye sokuldu. Elbette ki bu Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sorumluluğunda yürüyecektir. Ancak bu anlamda eğitimci sıkıntısı yaşanır ve Müftülüğümüzden bir talepleri olursa mevzuata uygunluğuna bakıp tüm desteği sağlayabiliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber