İstanbul'a eğitim vadisi kuruluyor

Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Vadisi

İstanbul, büyük bir Eğitim Vadisi'ne kavuşuyor. Beylikdüzü'nde kurulacak olan vadide, okullar ve sosyal tesisler yer alacak....

Türkiye'nin eğitim sorunlarına, devletin yanında değişik kurum ve kuruluşların destekleri sürüyor. Bunlardan biri de Beylikdüzü Belediyesi... Başkan Vehbi Orakçı, eğitime verdiği değerden yola çıkarak, yatırımlarda önceliği okullara veriyor. Beldede birçok okul inşaatına başlayan Orakçı, en büyük yatırımını 'Eğitim Vadisi' ku-rarak gerçekleştirmek istiyor.

'HABERDEN YOLA ÇIKTIM'

Eğitim vadisi projesini TAKVİM'e anlatan Orakçı, internette dolaşırken rastladığı bir haberle yola çıktığını belirterek şunları söyledi: "Sayın Başbakan'ın İstanbul'a 3 adet Eğitim Vadisi kurulması talimatı verdiğini okudum. Bunun birisinin beldemizde olabileceğini düşünerek valiliğe gittim. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra projemizi oluşturduk." Vehbi Orakçı, 3-4 ayda beldede birçok okulu hizmete açacaklarını belirterek, Eğitim Vadisi'nin tamamlanmasıyla Beylikdüzü'nün yepyeni bir eğitim merkezi haline geleceğini anlattı.

EN ÖNEMLİ YATIRIM

Bu proje için gecelerini gündüzlerine kattıklarını söyleyen Başkan Orakçı, "Beldemizde birçok yeniliğe imza atıyoruz ama eğitim ile ilgili yatırımların yeri ayrı. Elimizden geldiğince eğitim yatırımlarını sürdüreceğiz. Eğitime büyük önem veriyoruz" diye konuştu. Tamamen Beylikdüzü Belediyesi tarafından yürütülen proje ile 180 bin metrekare büyüklüğünde kampüs alanına sahip olan Eğitim Vadisi, açık ve kapalı spor sisleri ve ortak mekanları bünyesinde barındırıyor.

17 ayrı okul bulunacak

BEYLİKDÜZÜ Eğitim Vadisi projesi kapsamında 17 adet okul binası, 1 büyük olmak üzere 6 adet kapalı spor salonu, her okul grubu içinde bulunan özel tören alanı, 6 adet yemekhane, 3 adet öğretmen lojmanı, sağlık ünitesi, açık spor tesisleri, gezi alanları ve koşu parkurlarının yapılması ile belde halkı dev bir eğitim merkezine kavuşumuş olacak.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber