En fazla tasarruf yapan kurumu Başbakan ödüllendirecek

Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf yarışması

Başbakanlık bir ilke daha imza atıyor. Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmasının teşviki için, en fazla tasarrufta bulunan kurum, bizzat Başbakan Erdoğan tarafından ödüllendirilecek...

BAŞBAKANLIK bir ilke daha imza atarak, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmasını sağlamak için ilginç bir proje geliştirdi. Projeye göre, kamuda harcamalarından tasarruf ederek, en az harcayan kurum ödüllendirilecek. Açılan yarışma için kurumlar yazıyla bilgilendirildi. Başbakanlık'ın ilk kez uygulayacağı projeyle, en çok tasarruf yapan 5 kuruluş seçilecek. Jüri üyeleri tarafından seçilen kurumlara ödülleri 1 Eylül'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

?En çok Kazanan, En az Harcayan Kurum' yarışmasında jüri üyeliklerini de Başbakanlık Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, TOBB, TÜSİAD ve Kalite Derneği (KALDER) yapacak. Jüri üyeleri, 2004 yılında en çok tassarufu yapan 5 kamu kurumunu belirleyecek. Yarışmaya katılacak kurumlarda aranan koşullar da şöyle belirtildi:

İşte aranan koşullardan bazıları

Vatandaşlardan istenilen belgeleri en aza indirme.

Hizmet sunumunda kullanılacak zorunlu girdileri asgariye indirme.

Etkin olmayan birimleri, bölge teşkilatlarını ve il şubelerini kapatarak tasarruf sağlama.

Yatırım programında bulunmayan veya bütçede ödeneği olmayan işler için ihale, satın alma ve harcama yapmayarak tasarruf sağlama.

Ağır iş makineleri, taşıt araçları ve diğer makine ve teçhizatın özenli kullanımıyla, bakım onarımlarını düzenli yaptırarak, yedek parça ihtiyacını en aza indirme.

Kamu gelirlerinin zamanında ve tam olarak tahsilini sağlayarak, kayıp ve kaçakları asgariye indirerek tasarruf sağlama.

İlaç ve tıbbi malzeme giderlerinin sürekli kontrol altında tutma.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber