Ne kadar benzinle kaç kilometre gidebilirsiniz?

Hesaplabakalim.com internet sitesinde yer alan "Uzaklık ve Yakıt gideri hesaplama" aracı ile gidilecek kilometre veya gidilmek istenen adres belirtilerek bu mesafe için ne kadarlık bir benzin ihtiyacı olduğu TL bazında öğrenilebiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Benzine bir ayda yapılan üç zammın ardından litre fiyatı 4,57 liraya yükseldi. Benzine, 1 Ağustos'ta 8-9 kuruş, 11 Ağustos'ta ise 9 kuruş zam gelmişti. Arap baharının etkisi ve Batı'nın İran'a karşı amborgo tehtidinde bulunmasının ardından artan ham petrol fiyatlarının 2012 yılında rekor düzeye ulaşması bekleniliyor.

Türkiye ise dünyadaki petrol fiyatları bakımından en üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Capital Economics'in yayımladığı raporda, petrol fiyatlarının hâlâ küresel ekonomik toparlanma için tehdit oluşturacak seviyelerin altında bulunduğu belirtildi. Raporda, İran'ın nükleer programıyla ilgili gerginliğin yükselmesiyle petrol fiyatlarının artacağı, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatının Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasını içeren en kötü senaryoda 210 dolara kadar yükselebileceğine işaret edildi.

Türkiye'de yaşayanlar da her geçen gün artan petrol fiyatlarından şikayetçi ve artık deposunu doldurmak yerine ihtiyacı kadar benzin alıyor. www.hesaplabakalim.com sitesinde yer alan "Uzaklık ve Yakıt gideri hesaplama" aracı ile gidilecek kilometre veya gidilmek istenen adres belirtilerek bu mesafe için ne kadarlık bir benzin ihtiyacı olduğu TL bazında öğrenilebiliyor. Sitede ayrıca iller arası mesafe ve ortalama seyahat süreleride hesaplanabiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber