Nuripazarbaşı'ndaki 400 konutun ihalesi ay sonunda yapılacak

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı bölgesindeki kentsel dönüşüm alanında ilk etapta yapılacak 400 konutun ihalesinin bu ay sonu itibari ile yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2011 yılı itibariyle hızlı bir nüfus artışı olduğunu hatırlattı. Başkan Tahmazoğlu, ?Sadece 2011 yılı nüfus artışımız 27 bin kişidir. Maalesef ilçemizin yüzde sekseni çarpık yapılaşmış bu hızlı büyümeye karşılık sağlıklı bir yapılaşma gerçekleşmemiştir. Nuripazarbaşı bölgemiz hemen aşağısında Sakarya ve Çamlıca mahallelerini kapsayan bir bölge burada kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. Şu ana kadar binin üzerinde ev yıktık. Bu yıkımlarımızda vatandaşımızla aramızda hiçbir sorun çıkmadı yaptığımız işi gönül rızası ile yaptık. Zaten gönülsüz yapılan işte hayır gelmez. Bu bölgemiz dışında Türktepe Yazıcık, Güzelvadi ve Serinevler, perilikaya ve Barak bölgeleri olmak üzere üç bölgede daha kentsel dönüşüm çalışmamızı sürdürüyoruz.? dedi.

Etiler'deki 296 konutu TOKİ aracılığı ile yaptırdıklarını söyleyen Tahmazoğlu, ?TOKİ'nin buradaki çalışmaları bitince konutları TOKİ'den satın alarak, kentsel dönüşüm alanı içerisindeki ev sahiplerine burasını teklif ettik. Bir kısım vatandaşımız Etiler'deki konutlarımıza taşındı. Bir kısmı parasını alarak başka mahallelere yerleşti. Şimdi Nuripazarbaşı mahallemizde yeni konut projesine başladık. Bu ay sonu itibariyle 400 konutun ihalesini yapmış olacağız. Bu bölgemiz ilçemizin tam ortasında önemli bir bölge, Özdemirbey Caddesi güneyden kuzey'e ilçemizi kesiyor. Hedefimiz Özdemirbey Caddesini ve çamlığın altındaki 2 şeritli olan yolu da 6 şeritli yol haline getirmek. Bu yolu genişlettiğimizde özellikle Karataş ile şehir bağlantısının trafiğini çok daha rahatlatmış olacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber