Tayvan'dan Selçuk Üniversitesi'ne akademik işbirliği teklifi

Tayvan'ın Ankara Büyüykelçisi James C.H. Chen ve eşi Maria Peng, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret ederek akademik işbirliği teklifinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkesindeki üniversitelerle Selçuk Üniversitesi arasında kurulacak işbirliği için ilk adım olarak nitelendirilen niyet mektubunu Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e sunan Büyükelçi Chen, ?Tayvan'a gelecek öğrencilerinize ve akademisyenlerinize her türlü burs, yurt ve sosyal yaşam imkânını sağlayacağız.? dedi.

Hafta sonunu Konya'da geçiren Tayvan Büyükelçisi Chen ve eşi, resmi temasları çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Gökbel tarafından karşılanan büyükelçi Chen ve eşi, ilk defa geldikleri Konya'yı çok beğendiklerini belirtti. Selçuk Üniversitesi ile Tayvan üniversitesi arasında işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade eden konuk Büyükelçi Chen, iki ülke arasındaki akademik işbirliği için ilk adım olarak nitelendirilen niyet mektubunu Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e sundu.

Büyükelçi Chen, ?Buraya Tayvan ve Selçuk Üniversieleri arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için geldik. İki üniversite arasındaki öğrenci ve akademisyen değişimi ilişkilerin gelişmesi noktasında oldukça önemli. Karşılıklı anlaşmanın gerçekleştirildiği takdirde Tayvan'a gelecek öğrencilerinize ve akademisyenlerinize her türlü burs, yurt ve sosyal yaşam imkanını üst düzeyde sağlayacağız.? diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi hakkında büyükelçi ve eşine bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Selçuk Üniversitesi olarak uluslararası ilişkilerimizi ve dünya üniversitesi olma iddiamızı güçlendirmek istiyoruz. Bunun yolu, karşılıklı ziyaretlerle işbirliği imkânlarının araştırılması ve işbirliği yapmaktan geçiyor. Gerekli görüşmelerin ardından şartlar sağlandığı takdirde Selçuk ile Tayvan üniversiteleri arasında işbirliği kurulmasını elbette biz de çok isteriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber