Van savcısına soruşturma...

Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Aşkın hakkında yürüttüğü gizli soruşturmayla ilgili basın toplantısıyla bilgi veren Başsavcı Kemal Kaçan hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcı Kaçan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili 19 Temmuz tarihinde bir basın açıklaması yapmıştı. Başsavcı, rektörün ihaleye fesat dışında, 'yasadışı olarak topladığı bilgi ve belgelerle insanları fişlemekle' de suçlamıştı. Savcının gizli soruşturmayla ilgili bilgi verip, bir zanlıyı açıkça suçlaması tartışma yaratmıştı.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin de bunun üzerine başsavcının yaptığı işlemin hukuki olup olmadığını Adalet Bakanlığı'ndan sormuştu. Şirin, dilekçesinde bir olayla ilgili soruşturma-kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişinin 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı hükmünün bulunduğunu anımsatmıştı.

O tarihe kadar harekete geçmeyen bakanlığın konuyu Şirin'in başvurusu üzerine gündemine aldığı ortaya çıktı. Şirin'e bakanlık adına yanıtı Ceza İşleri Genel Müdür Vekili Nizamettin Kalaman verdi. Kalaman, "Dilekçeniz ihbar kabul edilerek Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan hakkında Hâkimler ve Savcılar Yasası'nın 82'nci maddesi uyarınca inceleme başlatılmıştır" diye konuştu.

Adalet Müfettişleri, Kaçan hakkında hazırlayacakları raporu Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e sunacak. Soruşturma açılıp açılmayacağına da Bakan Çiçek karar verecek.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber