MHP, dokunulmazlık önerisini sundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP, milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılmasına yönelik önerisini, AK Parti ve CHP'ye iletti.

BAHÇELİ TEKLİF VERECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'li milletvekillerinin PKK'lılarla kuçaklaşması görüntüleri üzerine, milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını istemişti.

Milletvekilliği dokunulmazlığı konusunda Mhp'nin anayasa değişiklifi teklifi vereceğini söyleyen Bahçeli, "Terör eylemlerine katılma ve terörü destekleme halleri"nin dokunulmazlık dışına çıkarılmasını önermişti.

Teklif destek bulursa, BDP'liler, 1990'larda DEP'lilerde olduğu gibi dokunulmazlıklarını kaybetme riski ile karşılaşacak.

Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, BDP'li milletvekillerine set sözler sarfetmişti. Bahçeli, "Tbmm çatısı altında millet vekaletini ifa etmek yerine bölünmenin ve parçalanmanın mesafe almasını söz, niyet ve eylemleriyle sağlamaya çalışan bedbahtlar, milletimizin haklı olarak öfke ve nefretini üzerlerine çekmektedirler. Ellerine şehit kanı bulaşan canilerle kucaklaşmaktan, bunlara sevgi ve hayranlık göstermekten zerre utanmayan terör destekçilerinin en az dağdaki yoldaşları kadar işlenen suçlara iştirak ettikleri açıktır" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber