Hatay'da Fransızlardan kalma kadastro haritaları güncelleniyor

Hatay Kadastro Müdürü Celalettin Bilgin, Fransız Kadastrosu olarak ifade edilen 1930'lu yıllarda yapılan haritaların güncellenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl genelinde 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 22/a maddesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Bilgin, teknik yetersizliği bulunan 54 köy ve mahallede yenile çalışmalarının başlatılması için çalıştıklarını belirtti. İl genelinde 18 köy ve mahallede TKGM tarafından ihale açılarak yenileme çalışmalarının başladığını aktaran Bilgin, ?Bu çalışmalarla hedeflenen Hatay ilinde Fransız Kadastrosu olarak ifade edilen 1930'lu yıllarda yapılan haritaların yıllar geçtikçe teknolojik gelişmelere, ölçü tekniklerinin gelişim sürecine paralel olarak teknik sebeplerle yetersiz kalmıştır. Zemindeki mülkiyet sınırları ile haritadaki ve plandaki sınırlar birbirini yansıtmamakta buda yatırım yapmak isteyen iş adamlarını, av yapmak isteyen vatandaşları etkilemekte ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. İlk aşamada yaklaşık 20 bin parselde toplam 100 bin dönüm yenileme çalışmaları yapılarak hata ve yanlışlıkların giderilmesini planlıyoruz.? dedi.

Bilgin ayrıca çalışmaların amacına ulaşabilmesi için kadastro yenileme çalışmaları sırasında vatandaşlarında destek vermesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber