Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Nakil'deki Mağduriyet Sorunu Çözüldü

MEB, 18.12.2004 tarihinde Anadolu Liseleri Yönetmeliğini değiştirmiştir. Yapılan düzenlemeye göre, Anadolu Lisesindeki bir öğrencinin naklen başka bir okula gidebilmesi için giriş puanının naklen gitmek istediği okulun giriş taban puanından az olmaması gerekmektedir. Bu düzenlemeden dolayı mağdur olan öğrencilerin feryatlarını, 6 Temmuz'da "Kötü Niyetliye Göre Düzenleme Yapılırsa Mağduriyetler Artar>" başlıklı manşet, 8 Temmuz'da "Anadolu Liselerine işkence ediliyor" ve 9 Temmuz'da "Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve ailelerinin ağlaması kime yarar sağlar?" başlıklı haberlerle gündeme getirmiştik. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mağdur olan öğrenciler ve öğretmenler yahoo'da meb-hüseyin-çelik-mağdurları-derneğ[email protected] adlı bir grup dahi oluşturmuştu.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkin mağduriyetleri daha fazla görmezden gelememiştir. İlgili yönetmelik değişiklikleri bugünkü Resmi Gazetede yayımlamıştır.

Yönetmelik değişiliklerini görmek için tıklayın.

YÖNETMELİK DEĞİŞİLİKLERİNA ANA HÜKMÜ ŞU ŞEKİLDEDİR:

"2004-2005 Öğretim yılı ve öncesinde Anadolu liselerinde (Anadolu öğretmen, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler, Anadolu İmam-Hatip Liseleri) kayıtlı olan öğrencilerin nakilleri;

a) Kamuda çalışan velinin nakli, bir yıldan az olmamak üzere görevlendirilmesi, görevlendirilmesinin iptali, emekli olması, görevine son verilmesi, istifa etmesi, boşanması, ölmesi, can güvenliğinin olmaması veya doğal afet yaşaması,

b) Velinin kamu görevine açıktan atanması veya ilk defa göreve başlatılması,

c) Özel işyeri bulunan veya özel iş yerinde çalışan velinin nakli, iş yeri açması, iş yeri değiştirmesi,

d) Öğrencinin öğrenim gördüğü yerde can güvenliğinin olmaması, hastalık nedeniyle bulunduğu il/ilçedeki sağlık kurumlarından verilmiş sağlık kurulu raporunun bulunması

durumlarında nakil gerekçesinin belgelendirilmesi kaydıyla yapılır. Bu nakillerde, naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması ve kontenjan açığı bulunması şartı aranmaz. Ancak, öğrencilerin yerleştirilmelerinde puan üstünlüğü esası ve okullardaki sınıf mevcutlarının dengeli dağılımına dikkat edilir.

Özre dayalı olmayan isteğe bağlı nakiller ile aynı il ve ilçe merkezlerinde bulunan okullar arası nakiller ise kontenjan açığı bulunması ve naklen gidilmek istenilen okula aynı yıl kaydedilen sınav puanı en düşük öğrencinin sınav puanından az olmaması şartıyla okula kayıt olduktan sonra meydana gelen ikamet değişikliğine bağlı olarak puan üstünlüğü esasına göre yapılır.

İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince, millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında en az iki Anadolu lisesi müdüründen nakillerin değerlendirilmesi için nakil komisyonu oluşturulur. Birden fazla Anadolu lisesinin bulunmadığı yerleşim birimlerinde komisyon, okul müdürünün başkanlığında bir müdür yardımcısı ve bir öğretmenden oluşturulur.

Nakil talebinde bulunanlar, öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne Nakil ve Tercih Formu (Ek-2) ile başvuruda bulunurlar. Başvuru belgeleri uygun olanların nakil talepleri, naklen gidilmek istenen okulun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. İl/ilçelerde oluşturulan komisyona ulaşan nakil talepleri, en geç bir hafta içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber