Vatandaşı tuzağına düşüren kontör dolandırıcılarına tepki

Zonguldak'ta, cep telefonu dolandırıcılarının tuzağına düşen maden ocaklarından emekli Behiç Yıldırım, bankaya para yatırmaktan son anda kurtuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar, bu tür dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirenlere tepki gösterdi.

Kimlik bilgileri ile telefon hattının teröristlerin eline geçtiğini belirten, kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişinin tuzağına düşen Behiç Yıldırım, dolandırıcılarla konuşurken polis tarafından engellendi. Polis ekipleri, neye uğradığını şaşıran emekli vatandaşı, ?Gerçek polis biziz, inanma onlara? diye ikna etmeye çalıştı.

Polis aracına bindirilen Yıldırım, ifadesi alınmak üzere Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü. Bu arada, meraklı vatandaşların ise olayı öğrenmeye çalıştığı görüldü.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ: DOLANDIRICILARDAN BIKTIK

Bu tür olaylarla çok sık karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar, dolandırıcılara tepki gösterdi. Kontör dolandırıcılarına karşı dikkatli olunmasını isteyen vatandaşlar, ?O kadar televizyonda çıkıyor. Sağda solda konuşuluyor. Bu tür insanlara kanmayın diye cep telefonuna mesajlar gönderiliyor. Buna rağmen insanlar bunlara nasıl kanıyor? Bu insanlar hiç mi televizyon izlemiyor? Zonguldak'ta her gün böyle olaylar yaşanıyor. Her şeyi anonsla duyuran belediye yetkilileri, bu konuda sürekli anonslar yaparak vatandaşı uyaramaz mı?? diye konuştu.

Kendisinin de 1 ay önce kontör dolandırıcılarının tuzağına düşmekten kurtulduğunu ifade eden Şenol Abalı ise şu bilgiyi verdi: ?Aracımın bandrolü için vergi dairesine gitmiştim, telefon geldi. Karşıdaki kişi, ?Şenol Abalı sen misin, bu telefon sana mı ait' dedi. Sonra ?senin telefonla internetten şu kadar görüşme yapılmış, ben emniyet müdürlüğünden arıyorum, evrakları gönderiyorum' dedi. Ben de gönderirsen gönder deyip tersledim. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımı söyleyince hemen telefonu kapattı. Sakın bu sahtekarlara kanmasınlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber