Fidye çetesinin lideri yüzbaşı çıktı

Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mutlu Aküleri'nin sahibinin fidye için kaçırılmasıyla ilgili yedi kişi gözaltına alındı. Çete lideri 1. Ordu Komutanlığı'nın İstihbaratçı yüzbaşısı çıktı...

Mutlu Aküleri'nin sahibinin fidye için kaçırılmasıyla ilgili yedi kişi gözaltına alındı. Çete lideri 1. Ordu Komutanlığı'nın İstihbaratçı yüzbaşısı çıktı...

Mutlu Aküleri'nin sahibi Atilla Türker'i kaçırarak fidye isteyen çetenin başında İstanbul Birinci Ordu Komutanlığı'nda görevli bir binbaşı olduğu iddia edildi Emniyet güçlerinin başlatığı operasyonlarla yüzbaşı Atlla Demirel Bodrum'da, çete üyesi oldukları öne sürülen 6 kişi de İstanbul Avrupa yakasında gözaltına alındı.

Mutlu Aküleri'nin sahibi Atilla Türker'i kaçırarak 2 milyon dolar fidye istedikleri iddia edilen ve aralarında İstanbul 1. Ordu Komutanlığı istihbarat biriminde görevli yüzbaşı Atilla Demirel'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Ellerinde kendisine ait cinsel hayatı ile ilgili fotoğraflar bulunduğunu söyleyen kişiler Türker'den şantajla para istedi. 10 gün önce otomobilinin önünü kesilerek kaçırılaran Türker, 500 bin dolar getirmesi karşılığında serbest bırakıldı.

BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER
Çetenin söylediği miktardaki parayı kısa sürede toparlayarak verilen buluşma noktasında gelen Türker, 500 bin doları çete üyelerine teslim etti. Kısa bir süre sonra çete üyeleri Türker'den 1 milyon 500 bin dolar daha istedi. Türker çete üyelerinin bu isteğine de uydu. Parayla birlikte kendisine verilen adrese giden Türker, çete elemanlarının daha önce verdiği 500 bin dolardan dolayı birbirlerine düştüklerine tanık oldu. Bu kargaşayı fırsat bilen Türker, getirdiği parayı da alarak kaçtı.

OPERASYON BAŞLATILDI
Türker'in polise başvurması üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon başlattı. Savcılığa verilen bilginin ardından çete üyesi olduğu iddia edilen ve Bodrum'da İstanbul polisi tarafından yakalanan İstanbul Birinci Ordu Komutanlığı'nda görevli binbaşı da inzibatlar eşliğinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. İstanbul Anadolu yakasında yapılan operasyonlarda ile 6 kişi gözaltına alındı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber