'Telefon Kütüphanesi' projesi

Erzurum, Türk Telekom (TT) ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarları Merkezi (GETEM) işbirliğinde hayata geçirilen "Telefon Kütüphanesi'ni, haziran ve temmuz aylarında en fazla kullanan il oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 8 ay önce hayata geçirildiğini anımsatarak, "Telefon Kütüphanesi'nin şu ana kadar 198 bin 530 kez arandığını söyledi.

Arama sürelerinin tamamının 1 milyon 500 bin dakikadan fazla olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"Arama yapan iller sıralamasına baktığımızda ilk 5'e, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Bursa illerinin girdiğini görebiliriz. Yine bu iller içerisinde Erzurum, haziran ve temmuz ayları içerisinde yapılan aramalarda ilk sırada yer almakta. Bu aylar içerisinde yapılan 10 bin 823 arama içinde Erzurum, 3 bin 721 aramayla ilk sırada yer alıyor. En çok dinlenen kitaplar sıralamasında da Mevlana'nın Mesnevisi ilk sırada bulunuyor. "

"Telefon Kütüphanesi'ne sadece ev telefonundan ulaşılabildiğine değinen Öztürk, bu hatta 0800 219 91 91 numaralı telefondan ulaşılabileceğini bildirdi.

Erzurum'un daha önce de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan Türkiye Okuma Haritası'nda da ilk sırada yer aldığını anımsatan Öztürk, şöyle konuştu:

"O projede birinci olduğumuz gibi bu projede de birinci olduk. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Erzurum'daki okuma alışkanlığı giderek artıyor. Biz de kütüphane işlemlerini yürüten bir kurum olarak kütüphaneleri yeniledik. Kitap koleksiyonlarını da artırdık. Bu proje tartışılmaz. Gerçekten çok önemli bir proje. Sanıyorum ki proje, kitap sayısı yönünden genişleyerek devam edecek. Erzurum'un iki projede de birinci olması tesadüf değil. Bu uzun kış gecelerinin, Erzurum'a sunduğu bir katkı diye düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber