Bitlis deresi yeniden temizleniyor

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 20 personel ile birlikte Bitlis deresinini yeniden temizliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ekipleri tarafından çarşı merkezinin ortasından geçen ve Bitlis deresi yatağında temizlik çalışmalarına başlanıldı. Ekipler tarafından yaklaşık 1,5 ay önce de yapılan dere temizliği yenilenerek sıcak havadan dolayı çevreye kötü koku yayılmasının da önüne geçiliyor. Oluşturulan 20 kişilik ekibin, iç ve kenar kısımlarında bulunan çöpleri toplayan dereyi kısa sürede temizlemesi planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, her anlamda temiz bir Bitlis olduğunu ve böyle kalması içinde gayret sarf ettiklerini belirtti. Başkan Alaydın "Cumhuriyet tarihinden beri ilk defa bu kadar temiz bir Bitlis var. Katı atik tesisi olan ülkemizde ender şehirlerden biriyiz. Ayrıca Bitlis ne kadar kirlenirse kirlensin biz yine temizlemeye devam edeceğiz. Bitlis deresini çok kapsamlı bir şekilde bundan 1,5 ay önce temizledik. Bugün yine ekiplerimiz çarşı içerisinden geçen mevcut derede temizlik çalışması başlattılar. Halkımızdan istirhamım bu konuda daha duyarlı olup bizlere yardımcı olmalarıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber