Şehit ailelerinden '30 Ağustos' açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin GÜLUÇAR, 30 Ağustos Zafer Bayramının 90.yıldönümünün Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip oluğunu ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gülçuar, 90 yıl önce sayıca ve her türlü silah araç gereç yönünden çok üstün olan Yunan istila kuvvetlerine, kahraman Türk askeri ölüme meydan okuyan cesaretiyle başta yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Paşa hezimete uğratıp, Türk ordusunun zafere ulaştığını kaydetti. Güluçar, "Tarihinde büyük zaferler kazanan bu asil millet ve onun bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetleri günümüzde de ülkemizi tehdit eden ve ipleri dışardan yönetilen hainlere asla taviz vermeyecek. Türk milletinin birlik ve beraberliği bu şer odaklarına en büyük cevap. Bu düşüncelerle Türk milletinin 'Zafer Bayramı'nı yürekten kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmeti rahmana kavuşan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.

Güluçar, 30 Ağustos Perşembe günü Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlanacak olan; 'Zafer Bayramı' törenlerine tüm Adanalıları, birlik ve beraberlik mesajı vermek için coşkuyu paylaşmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber