Ortaca'da hacı adaylarına yönelik hac semineri verilmeye başlandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Merkez Cami'de hac seminerleri verilmeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş ve Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler tarafından Ortaca Merkez Çarşı Camii'nde verilen ilk eğitim seminerine Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinden gelen hacı adayları katıldı. Hacı adaylarına ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini söyleyen İl Müftüsü Başiş, hav farizasının önemine de değindi. Yaklaşık iki hafta sürmesi beklenen seminerlerde hacı adayları; hac hazırlıkları, seyahat ve intikal, hac ibadetinin önemi ve sosyolojik yansımaları, haccın yapılış şekli, hac menasikinde takip edilecek hususlar, kul hakkı ile Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri gibi konularda eğitim alacaklar.

Hacı adaylarının, seminerde öğrendikleri sayesinde ibadetlerini daha kolay ifa edeceğini belirten İl Müftüsü Hasan Başiş; ?Kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Ancak hacı adaylarının bu konularda sabırlı olmaları gerekir. Hac farizası İslam'ın beş şartından biridir. Ülkemizde her yıl yüz binlerce insanımız kutsal topraklara gidip hacı olmak için müracaat ediyor. Kurada ismi çıkan kardeşlerimiz bu görevini ifade ediyor. Şimdiden tüm adaylarımızın haclarının mübarek olmasını diliyoruz? dedi.

Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler ise hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada; "Bizim bugünden itibaren kendimizi hacca hazırlamamız gerekmektedir. Mekke ve Medine'de vaktimizi kulluk bilinci ve şuuru içerisinde çok iyi değerlendirelim. Orada vaktimizi gafletle değil, dedikodu ve gıybetten uzak durmak suretiyle bol bol ibadet ederek geçirelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber